Lasica dostal knihu o sebe, krstil mu ju Svěrák i Vášáryová

Jeden z najznámejších slovenských hercov a divadelníkov Milan Lasica síce bude mať 70. narodeniny až 3. februára, s oslavami však začal už v piatok.

30.01.2010 09:46
krst knihy Milan Lasica Foto:
Krst knihy Svetozára Okruckého 70 rokov C Lasica sa konal 29. januára 2010 v Bratislave. Okrucký (vľavo) do knižky zozbieral 70 výrokov známych osobností k nadchádzajúcim sedemdesiatinám herca, dramatika, režiséra a glosátora Milana Lasicu (vpravo). Knižku pokrstila aj herečka Milka Vášáryová a Zdeněk Svěrák.
debata

Dostal totiž prvý darček, knižku 70 rokov CLasica, v ktorej o ňom hovorí sedemdesiatka jeho známych a priateľov. Nechýbajú medzi nimi ani dve z najznámejších osobností českého a slovenského filmu, Emília Vášáryová a Zdeněk Svěrák. „Ja som v tejto knihe ako téma, na to nie som zvyknutý,“ poznamenal Lasica. Knižku pre neho vymyslel publicista Svetozár Okrucký ako darček a zozbieral vtipné zážitky viacerých priateľov Lasicu, jedného z najznámejších slovenských glosátorov.

„Mne perlenie nejde, ja to musím najprv vymyslieť, ale stanú sa okamihy, keď vás niečo osvieti a poviete tú správnu vetu. Toho má Milan viac než ja,“ uznal populárny český režisér Svěrák. „Keby sme bývali blízko pri sebe, asi by sme sa kamarátili a notovali si. Je možné, že on tento dojem nemá, ale ak ho Milan, nemáš, tak to nehovor, keď už som sa sem trmácal snehom,“ dodal s úsmevom Svěrák, ktorý vždy obdivoval humor a divadlo Lasicu a jeho dlhoročného partnera Júliusa Satinského.

„Milan je mlčanlivý človek a v rodine možno ešte dvakrát tak ako v spoločnosti, takže ničím nehýri. Samozrejme, keď je na verejnosti a vystupuje verejne, tak ide na plné ˙pecky˙ a ten jeho humor iskrí,“ prezradila Lasicova bývalá spolužiačka z vysokej školy a švagriná Emília Vášáryová. Knižke zaželala, aby si ju ľudia kupovali, Svěrák si zase prial, aby bola rýchlo „obchytaná“.

Lasica sa prvému daru tešil, čaká však aj ďalšie. „To by som sa dosť naštval, keby som nič nedostal,“ povedal ČTK s úsmevom. Poteší ho hocičo, pod stromčekom napríklad našiel ponožky. Jednu vraj dostal od jednej dcéry a druhú od druhej. Ponožky označil za vzácnosť, vraj boli zo stopercentnej bavlny. Lasica bude jubileum oslavovať nielen doma s rodinou, ale aj v Štúdiu L+S, ktoré kedysi založil so Satinským a dnes je jeho majiteľom.

Český herec a scenárista Zdeněk Svěrák (vľavo)...
Takto sa zvítal Zdeněk Svěrák (vľavo) a Milan...
+1Herec Milan Lasica pózuje pri zväčšenej obálke...
debata chyba

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...