Kuchár aj záhradník! Vávra vyskúšal všeličo, hudba si ho však našla

Český hudobník a spevák Matěj Vávra by chcel svojimi pesničkami podporiť mladých ľudí na ceste za ich snami.

19.05.2016 08:30
Spevák Matěj Vávra. Foto: ,
Spevák Matěj Vávra.
debata

"Chcel by som svojou tvorbou povzbudiť mladých ľudí. Každý si v živote niečím prechádza, aj ja som si prešiel a chcel by som sa so skúsenosťami, ktoré som nazbieral, kým som dospel k tomu, že môžem robiť, čo ma baví, podeliť i s druhými. Chcel by som ľuďom prezradiť, ako teraz uvažujem. Nehovorím, že mám stopercentnú pravdu, iba sa túžim podeliť o svoj pohľad na svet,“ poznamenal v rozhovore.

Človek by mal podľa neho v prvom rade vždy vkladať energiu do toho, čo ho baví. "Každý by sa mal venovať tomu, čo ho napĺňa, aj keď všetko poukazuje na to, že nemá perspektívu, že by ho to mohlo niekedy živiť. Každý vnútorne vie, čo ho urobí šťastným,“ podotkol mladý interpret.

"Ja som si povedal, že nechcem robiť nič iné než hudbu, pretože to je práve to, čo ma baví a čím žijem, každý deň nad tým premýšľam a podvedome to riešim, je to pre mňa absolútna automatika. A takto by to podľa mňa ľudia mali robiť. Aj keď im ostatní hovoria, že by sa mali venovať niečomu celkom inému, čo má potenciál ich uživiť,“ podotkol Vávra, ktorý mal k hudbe blízko vraj od malička.

"Hudbu som mal rád už ako malý chlapec a asi v štrnástich som si uvedomil, že by som sa jej chcel venovať profesionálne. Ono to však trvá, kým sa niečo pohne. V puberte človek bojuje sám so sebou, hľadá sa, nevie čo má vlastne robiť a čo od neho ten svet čaká. Ja som to mal podobne. Som vyučený kuchár – čašník a robil som v živote veľa vecí. Chodil som po rôznych brigádach, zarábal som si ako záhradník, griloval som klobásy na hokejovom štadióne… Nikdy mi nenapadlo, že by som sa mohol dostať do povedomia ako hudobník a ono sa mi to postupne podarilo. Nie som slávny, ale mám, čo som chcel a snažím sa, aby som sa tým mohol naplno živiť a aby som sa dostal čo najvyššie, ako sa len dá,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #sny #podpora #Matěj Vávra

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...