Oslávila päťdesiatku! Janet Jackson taký vek málokto uverí

Americká speváčka Janet Jackson, sestra zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona, je považovaná za jednu z najväčších popových hviezd.

17.05.2016 19:02
debata
Speváčka Janet Jackson na zábere z filmu Cesta... Foto: Columbia Pictures
Janet Jackson Speváčka Janet Jackson na zábere z filmu Cesta za láskou z roku 1993.

Na vrchole síce bola v 80-tych a 90-tych rokoch, stále je ale lákavým artiklom pre poslucháčov aj bulvárne médiá. Jackson, ktorá oslávila v pondelok 16. mája päťdesiatku, počas svojej doterajšej hudobnej kariéry získala okrem iného šesť cien Grammy, nomináciu na Oscara a desiatky nominácií na ďalšie prestížne ocenenia.

Na verejnosti prvýkrát vystupovala v rodinnej skupine Jackson 5. Prvý album nazvaný jednoducho Janet Jackson vydala ako šestnásťročná. S tržbami za predaj viac ako 160 miliónov platní po celom svete sa stala jednou z najpredávanejších umelkýň všetkých čias.

Medzi jej najúspešnejšie piesne patria napríklad Runaway, Nasty, Black Cat alebo Rhythm Nation. Ako herečka sa objavila napríklad vo filme Zamilovaný profesor alebo Malcolm X.

zväčšiť Speváčka Janet Jackson na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Janet Jackson Speváčka Janet Jackson na archívnom zábere.

Začiatkom marca speváčka bez spresnenia odložila svoje európske turné, v rámci ktorého mala vystúpiť aj v Prahe. Tento krok vyvolal rad špekulácií, okrem iného aj o tom, že speváčka trpí rakovinou. Začiatkom tohto mesiaca napísal portál Times LIVE, že Jackson čaká svoje prvé dieťa. AK by sa tieto informácie potvrdili, bola by jednou z najstarších matiek v šoubiznise.

debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #Päťdesiat #Janet Jackson

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...