Obral ju o bezmála 5 miliónov?! Alanis Morissette žaluje ex-manažéra

Kanadská speváčka Alanis Morissette zažalovala svojho bývalého obchodného manažéra, ktorý ju údajne okradol o najmenej 4,7 milióna dolárov (v prepočte približne 4,1 milióna eur).

21.05.2016 09:20
Alanis Morissette Foto: ,
Speváčka Alanis Morissette na archívnej snímke.
debata

Na Jonathana Schwartza a spoločnosť GSO Business Management, v ktorej pôsobí, podala hudobníčka v utorok žalobu na súde v Los Angeles za porušenie povinností dôverníka, konverziu, podvod a nedbanlivosť. Štyridsaťjedenročná interpretka v dokumente uvádza, že ju zavádzali informáciami o jej výbornom finančnom stave, pričom čerpali z jej peňazí.

Schwartz u speváčky pracoval od roku 2009 do marca 2016, keď ho vyhodila za neskoré informovanie o jej financiách. Manažér bol zodpovedný za zhromažďovanie jej príjmov, riadenie investičných účtov a platenie poplatkov v jej mene. Jeho nástupca neskôr objavil 116 transakcií za posledné štyri roky z jej účtu na Schwartzov, ktoré presiahli viac ako 4,7 milióna dolárov.

Rodáčka z Ottawy však tieto prevody neautorizovala a nemala k nim ani dokumenty, ktoré by ich vysvetľovali. Po tom, čo ho konfrontovala, po niekoľkých meniacich sa odpovediach to odôvodnil ako investície do nelegálneho obchodovania s marihuanou.

Hudobníčka v žalobe tiež uvádza, že jej bývalý manažér odvádzal peniaze aj z investičného fondu, ktorý mal zostať nedotknutý. Tieto prevody zase dosiahli sumu osem miliónov dolárov (takmer 7,1 milióna eur). Preto od neho žiada náhradu 15 miliónov dolárov (približne 13,2 milióna eur). Schwartz okrem toho čelí žalobe aj od spomínanej spoločnosti GSO Business Management, ktorá ho zažalovala po tom, ako ho odhalil speváčkin nový manažér.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #podvod #žaloba #Alanis MOrissette #manažér

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...