Priťaží mu či pomôže? Hefner vypovedal v prípade Billa Cosbyho

Zakladateľ amerického magazínu Playboy Hugh Hefner vypovedal v súvislosti s obvinením zo sexuálneho zneužívania istej Judy Huth, ktorému čelí herec Bill Cosby.

22.05.2016 15:15
Holly Madison a Hugh Hefner Foto: ,
Hugh Hefner na snímke z roku 2008 so vtedajšou partnerkou Holly Madisonovou.
debata

Informovala o tom právnička Gloria Allred, ktorá zastupuje žalobkyňu. Podľa informácií, ktoré poskytla magazínu People, výpoveď nakrúcali na video v jeho rezidencii v Kalifornii. Detaily o nej však nezverejnila, pretože je pod právnou ochranou. Hovorca za Playboy ani Cosbyho právnici sa k situácii zatiaľ nevyjadrili.

Judy Huth bola prvá žena, ktorá podala na 78-ročného Cosbyho žalobu za sexuálne zneužitie. Herec ju vraj obťažoval v spomínanom Hefnerovom sídle známom aj ako Playboy Mansion, v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra ho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok.

Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Rodáka z Philadelphie obvinilo zo sexuálneho obťažovania celkovo viac ako 50 žien, pričom s niektorými z nich sa súdi pre urážku na cti. Herec tiež čelí obžalobe v prípade údajného sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004.

Hefner sám momentálne čelí obvineniu z konšpirácie od istej Chloe Goins, ktorá tiež podala na Cosbyho žalobu pre sexuálne napadnutie. To sa podobne ako u Huth malo odohrať v Playboy Mansion. Žena tvrdí, že rodák z Chicaga nesie zodpovednosť za spomínané údajné napadnutie, pretože vedel alebo mal vedieť o tom, že herec mal niekoľko rokov sklony k nadrogovaniu mladých žien so zámerom mať s nimi sex. K spomínanému incidentu malo dôjsť na párty 9. augusta 2008, keď mala Goins 17 rokov. Komik jej mal do pitia hodiť sedatíva a následne ju zneužiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď #Hugh Hefner #Bill Cosby

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...