Toto je tvár vraha americkej speváčky! Cestoval 170 km, aby ju zabil

Polícia identifikovala muža, ktorý v piatok zastrelil americkú speváčku Christinu Grimmie.

12.06.2016 15:15
Christina Grimmie Foto: ,
Speváčka Christina Grimmie na archívnom zábere z roku 2014.
debata (3)

Páchateľom bol 27-ročný Kevin James Loibl z mesta St. Petersburg na Floride, ktorý podľa vyšetrovateľov zjavne cestoval do 170 kilometrov vzdialeného Orlanda, aby zabil 22-ročnú interpretku.

Grimmie v piatok po koncerte v miestnej sále The Plaza Live rozdávala autogramy, keď do miestnosti vstúpil Loibl s dvoma zbraňami a začal na ňu strieľať. Jej brat Marcus ho zrazil k zemi, na čo sa útočník na mieste zastrelil. Speváčku následne previezli do nemocnice, tam však na druhý deň zraneniam podľahla.

U Loibla okrem strelných zbraní našli aj ďalšie dva plne nabité zásobníky a lovecký nôž. Momentálne hľadajú jeho mobilný telefón a počítač, aby získali ďalšie informácie, keďže motív jeho konania nie je zatiaľ známy. Vyšetrovatelia však predpokladajú, že šlo o psychicky narušeného fanúšika.

Na zábere, ktorý zverejnila polícia, je Kevin... Foto: SITA/AP
Kevin James Loibl Na zábere, ktorý zverejnila polícia, je Kevin James Loibl - strelec, ktorý zabil americkú speváčku Christinu Grimmie

„Je to iba špekulácia, ale všetko tomu nasvedčuje. Nemáme žiadne dôkazy o tom, že by ju osobne poznal,“ uviedol šéf orlandskej polície John Mina, ktorý taktiež pochválil speváčkinho brata za zneškodnenie strelca. „Marcus sa zachoval veľmi hrdinsky, čím nepochybne zabránil ďalším stratám na životoch,“ dodal Mina.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #vrah #identifikácia #Christina Grimmie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...