Roztomilá tínedžerka aj zlá divoška Lohan má 30! Takto sa menila rokmi

Filmová a televízna herečka Lindsay Lohan oslávila v sobotu 2. júla trdsiate narodeniny.

04.07.2016 00:00
debata
Rok 2003: Herečka Lindsay Lohan na akcii Teen... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 2003: Herečka Lindsay Lohan na akcii Teen Choice Awards. Rok 2003: Herečka Lindsay Lohan na akcii Teen Choice Awards.

Prvýkrát medzinárodne na seba upozornila rolami v snímkach Medzi nami dievčatami (2003) a Protivné baby z roku 2004, ale jej veľkým debutom bola rodinná snímka Pasca na rodičov. Vtedy ešte 11-ročná školáčka Lohan stvárnila dvojúlohu a zaujala aj mnohých kritikov.

Filmové ambície jej však nestačili. Lohan sa pokúšala tiež spievať a uplatnila sa aj vo svete modelingu. Najviac ale na seba napokon začala upozorňovať opakovanými opletačkami s justíciou kvôli alkoholu, drogám alebo nebezpečnému šoférovaniu automobilov.

Rok 1998: Herečka Lindsay Lohan odštartovala...
Rok 2003: Herečka Lindsay Lohan na akcii Teen...
+9Rok 2004: Herečka Lindsay Lohan v snímke...

Rodáčka z New Yorku začínala v reklamách. Už od svojich desiatich rokov sa začala objavovať v televíznych filmoch. Jej herecká kariéra bola značne kolísavá, v roku 2006 si napríklad vo filme Zajtra nehráme zahrala po boku hviezdnej Meryl Streepovej. O rok neskôr sa už objavili jej problémy s alkoholom a drogami. Po prvej sérii odvykacích kúr sa k herectvu vrátila v roku 2009. V roku 2012 nafotila fotky pre Playboy a zahrala si napríklad v televíznom filme Liz & Dick o hollywoodskej hviezde Elizabeth Taylorovej.

Rok 2014: Herečka Lindsay Lohan na akcii... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 2014: Herečka Lindsay Lohan na akcii magazínu GQ. Rok 2014: Herečka Lindsay Lohan na akcii magazínu GQ.

V októbri roku 2014 si prvýkrát zahrala v Londýne na divadelných doskách v satirickej hre od Davida Mameta Speed-the-Plow, kde si zahrala rolu Karen, ktorú pôvodne hrala Madonna. Lohan vydala dva štúdiové albumy, prvý Speak z roku 2004 získal platinové ocenenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #Lindsay Lohan #jubileum #zivot

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...