Cliff Richard: BBC mi spôsobila psychickú traumu, zvažujem žalobu

Anglický spevák Cliff Richard zvažuje podanie žaloby na britskú spoločnosť BBC a políciu grófstva South Yorkshire za odvysielanie policajnej razie v jeho dome v roku 2014.

10.07.2016 16:00
Cliff Richard Foto: ,
Britský spevák Cliff Richard na archívnej snímke.
debata

Razia bola súčasťou vyšetrovania 75-ročného speváka, ktorý v tom čase čelil obvineniam zo sexuálneho zneužitia maloletého chlapca. Incident sa údajne stal v 80. rokoch minulého storočia. Prokuratúra však prípad uzavrela s tým, že voči spevákovi neexistuje dostatok dôkazov.

Polícia a neskôr aj BBC sa Richardovi za nepríjemnosti ospravedlnili. Spevák sa viackrát vyjadril, že dvojročné vyšetrovanie a medializácia kauzy mu spôsobili psychickú ujmu. „To, čo mi urobili, bolo zahanbujúce. Neprajem nikomu, aby si tým prešiel. Moje meno bolo všade vylepené ešte predtým, než sa ma niekto na niečo spýtal. Keď sa mi vlámali do domu, nemal som poňatia prečo. Neskôr sa BBC dokonca pýšila tým, že razia v mojom dome bola správou roka,“ povedal minulý mesiac v rozhovore pre Daily Mail. Jeho právnici teraz poslali BBC aj polícii list, v ktorom uviedli, že interpret zvažuje podanie žaloby. Podľa informácií novín The Mail on Sunday chce spevák odškodné milión libier (v prepočte približne 1,17 milióna eur).

Cliff Richard, vlastným menom Harry Rodger Webb, je jedným z najúspešnejších britských hudobníkov. Počas kariéry vydal 44 štúdiových albumov, 11 živých nahrávok, 15 kompilácií či 46 EP nahrávok. Je držiteľom troch BRIT Awards vrátane ceny za mimoriadny prínos hudbe, ktorú dostal v roku 1989. O šesť rokov neskôr mu britská kráľovná udelila titul rytiera.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #BBC #Cliff Richard

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...