Rozhnevaná Aniston chrlí síru na bulvár: Nie som tehotná, vyhlasuje

Skutočné pobúrenie vyjadrila vo vlastnom stĺpčeku na známom americkom serveri herečka Jennifer Aniston. Dôvodom boli správy posledných mesiacov o jej tehotenstve.

14.07.2016 00:00
Jennifer Aniston Foto: ,
Herečka Jennifer Aniston.
debata

Hviezda niekdajšieho seriálu Priatelia jasne vyhlásila, že nie je tehotná. „Oficiálne, naozaj nie som tehotná. Ale som znechutená. Znechutená z kritického komentovania a zahanbovania ľudského tela, ktoré sa ukrýva pod rúškom žurnalizmu,“ uviedla herečka na adresu bulvárnych médií.

Podľa nej je objektifikácia a kontrola, ktorým sú vystavené v prvom rade ženy, absurdné a znepokojivé. „Spôsob, akým ma zobrazujú médiá, je len odrazom toho, ako naša spoločnosť vidí a zobrazuje ženy vo všeobecnosti. Porovnáva ich na základe nejakých zovšeobecnených štandardov krásy,“ napísala Aniston pre server HuffingtonPost.com.

Podľa nej sú najmä správy o celebritách opakovaným upevňovaním dehumanizujúceho pohľadu na ženy. Sústredené výlučne na fyzický stav a podobu, ktorú potom bulvár premieňa na špekuláciu či životné rozpoloženie. „Je tehotná? Jedáva priveľa? Opustila sa? Je jej manželstvo v troskách, lebo fotoaparát zachytil nejakú fyzickú nedokonalosť?“ To sú otázky, ktoré vnucujú médiá a ktoré podľa Anistonovej poškodzujú ženy vo všeobecnosti.

Minulý mesiac bol pre mňa jasným znakom toho, ako definujeme ženu na základe jej manželského alebo materského statusu. Množstvo prostriedkov bolo doposiaľ použitých na to, aby tlač jednoducho odtajnila, či som, alebo nie som tehotná. Vedie to však len k umocňovaniu predstavy, že ženy sú nejakým spôsobom nekompletné, neúspešné, alebo nešťastné, pokiaľ sa nevydali a nemajú deti," naznačila Aniston.

Dodala, že ak raz bude mať dieťa, určite to nebude tajiť a bude veľmi otvorene na túto tému komunikovať. Hnevá ju však, ako ľahko dokážu médiá vypúšťať informácie, ktoré známe ženy hodnotia len na základe ich fyzickej formy. A tiež potom musí čeliť situáciám v bežnom živote, keď ju na ulici zastavujú ľudia a gratulujú jej k niečomu, čo nie je skutočnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #Jennifer Aniston #médiá #pobúrenie

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...