Tarantinov miláčik ako podvodník? Waltz vraj podvádzal na daniach

Rakúsko-nemeckého herca Christopha Waltza vyšetruje nemecká prokuratúra pre podozrenie z rozsiahlych daňových únikov.

24.07.2016 13:45
Christoph Waltz Foto: ,
Herec Christoph Waltz pózuje na premiére filmu Legenda o Tarzanovi.
debata

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na štvrtkové vydanie denníka Bild. Dvojnásobný držiteľ Oscara je podozrivý z nezaplatenia daní. Bližšie nespresnenú šesťcifernú sumu si mal údajne uložiť na zahraničnom účte.

Údaje o hercových daniach sa nachádzali medzi uniknutými dátami, ktoré sa dostali na ministerstvo financií nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko a následne na prokuratúru do Berlína. Hercovi zástupcovia a berlínska prokuratúra sa k priebehu vyšetrovania odmietli pre médiá vyjadriť.

Christoph Waltz sa preslávil vďaka snímke Nehanební bastardi (2009) režiséra Quentina Tarantina, kde si zahral zákerného, inteligentného a rafinovaného príslušníka SS Hansa Landu, známeho tiež ako „Lovec židov“. Za svoj výkon získal množstvo cien, medzi ktorými nechýbalo ocenenie pre najlepšieho herca na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, BAFTA, Zlatý glóbus, Screen Actors Guild Award a Oscar.

Po tomto úspechu sa Waltzovi hrnuli ďalšie ponuky a objavil sa v snímkach The Green Hornet (2011), Traja mušketieri, Voda pre slony, Carnage či Šéfovia na zabitie 2. Koncom roka 2012 mal premiéru western Divoký Django (2012), ktorý je jeho ďalšou spoluprácou s Quentinom Tarantinom. Za stvárnenie Kinga Schultza v tejto snímke získal už druhého Oscara a tiež ďalší Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Waltza môžu diváci momentálne vidieť vo filme Legenda o Tarzanovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #prokuratúra #daňové úniky #Christoph WWaltz

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...