Peter Lipa v mladosti u žien nemal úspech. Sklamania však neľutuje

Slovenský džezový spevák Peter Lipa oceňuje silu lásky.

28.07.2016 08:30
Maroš Kramár a Peter Lipa Foto:
Spevák Peter Lipa (vľavo) a herec Maroš Kramár na krste knihy Umenie lásky od Jany Mutňanskej.
debata

„Láska je to, čo hýbe svetom. Každý z nás ju zažíva v inej situácii, forme, intenzite a konfigurácii, no každopádne je to niečo, čo nás poháňa ďalej,“ povedal v rozhovore.

Nájsť si dobrého partnera je podľa známeho džezmena v živote to najdôležitejšie. „Myslím si, že to je naša životná úloha na tejto zemi. A je veľké šťastie, keď sa to podarí. Samozrejme, život prináša zmeny, takže to nemusí byť len jeden partner,“ poznamenal 73-ročný Prešovčan. „Každý vzťah má rôzne fázy, a keď nastane fáza, keď vzťah skončil, tak si to treba na rovinu povedať a kráčať ďalej,“ dodal.

Sympatický hudobník zažil vraj v láske sám niekoľko sklamaní. „Sklamanie patrí k životu a je podľa mňa veľmi dôležité. Mám pocit, že kto neprežil sklamanie, je ochudobnený. Pocity ako sklamanie či dokonca nenávisť a ďalšie majú k láske veľmi blízko, pretože láska je sama o sebe extrémne silný pocit,“ zamyslel sa spevák.

„V mladosti som často zažíval sklamania. Nemal som u žien veľký úspech, asi som nebol pre ženy dosť zaujímavý, jednoducho to nešlo, ale dúfam, že som sa z tých jednotlivých situácií poučil. Pochopil som, že nemôžem ísť hlavou proti múru. Potreboval som si uvedomiť a prijať, že som si len niečo vybájil, vymyslel a očakával, že to bude fungovať, aj keď to v skutočnosti nefungovalo… Ale sklamanie patrí k životu. Potom si človek o to viac cení, keď nájde toho svojho partnera,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #spomienky #radosť #zivot #Peter Lipa

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...