Speváčka Vanda: Sen o Mexiku si už splnila, teraz je v hre Bali

Slovenská speváčka Vanda trávi letné dni s rodinou na Slovensku.

03.08.2016 03:00
V 238 Foto:
Slovenská speváčka Vanda aktuálne prázdninuje na Slovensku.
debata

„Momentálne dovolenkujem na Slovensku v Bratislave a takmer všetky krásne a veľmi teplé dni trávim na kúpaliskách alebo doma s rodinou a s priateľmi. Je to pre mňa naozaj skvelý oddych,“ povedala.

„Celkovo milujem leto, je to moje najobľúbenejšie ročné obdobie, slnko mi dobíja baterky, dokonca milujem aj veľké horúčavy, tak tridsaťpäť plus, slnko, teplo, opaľovanie sa, horúce letné večery niekde s priateľom, rodinou či kamarátmi a veľmi sa mi páči aj tá pestrofarebná letná móda. Posledného pol roka som žila na opačnej pologuli, kde som mala po celý čas leto, takže som tento rok zimu vlastne ešte ani nezažila a môžem povedať, že mi ani vôbec nechýba,“ zasmiala sa speváčka.

Na Slovensku podľa vlastných slov zažila mladá brunetka tie najkrajšie letá. „Vyrastala som v pokojnom prostredí, bez mobilu, bez počítača, bez starostí… Jediná starosť bola behať po vonku, venčiť s kamoškou psov, zbierať sem-tam nejaké ovocie po stromoch a hrať sa na ulici vybíjanú alebo gumu. Bolo to super detstvo. Vyrastala som na Zobore v Nitre, v čase, keď ešte nebola táto oblasť taká zastavaná ako teraz a tých áut, ktoré prešli po ulici, bolo naozaj máličko. Mám na to krásne spomienky,“ poznamenala Vanda, ktorá dnes dovolenky rada trávi aj na cestách a spoznávaním nových miest. „Minulý rok som si splnila jeden z mojich cestovateľských snov, ktorým bolo Mexiko. Teraz by som sa šla pozrieť do Nikaraguy alebo na Bali, prípadne na nejaký tichý ostrov v Karibiku, tam som ešte nebola. Nikaragua ma zaujala po tom, ako mi o nej rozprávala kamarátka, ktorá tam bola na výlete a vraj je to stále skromná a autentická krajina, ktorá nie je taká zaťažená turizmom ako napríklad jej suseda Kostarika,“ priblížila Vanda.

Na Slovensku plánuje mladá speváčka pobudnúť do konca septembra. Za ten čas by rada dokončila nový singel a popracovala na ďalšom albume. „Chystáme momentálne nový singel aj album. Je toho naozaj veľa, no chcem si na tom dať záležať, lebo to má pre mňa veľký význam. Album bude skoro celý v španielčine a bude mať takú krásnu koncepciu, bude hovoriť o pozitívnych ľudských hodnotách a cnostiach, chcem, aby bol taký energický. Cnosťami zároveň nemyslím nejaké religiózne cnosti, ale ľudské vlastnosti a pozitívne hodnoty, ktoré si sama na ľuďoch cením. Album bude niesť názov Valor, čo je odvaha – tá je pre mňa taká ústredná – ísť si po svojom a odvážiť sa ísť si za tým, čo človek chce a čo cíti. A singel bude tiež po španielsky. V španielčine sa cítim ako doma,“ uviedla Vanda.

Z nahrávania má vraj veľkú radosť. „Je to celkom nová skúsenosť a úplne iný typ práce s profesionálnym tímom ľudí, s novou technológiou a po prvý raz v živote aj s producentom, Martinom Šrámkom z LittleBeat Studia, takže v tomto smere som veľmi spokojná a už sa teším na výsledok,“ povedala spokojná speváčka, ktorá chystá v septembri na Slovensku i niekoľko rozlúčkových koncertov. „Koncom septembra odohrám v Bratislave dva koncerty a potom odchádzam na nejaký čas do Argentíny. S priateľom máme naplánovaný týždeň v Buenos Aires a potom už ideme do mesta, kde žijeme, aby sme sa obaja venovali svojim povinnostiam – v mojom prípade je to koncertovanie a učenie spevu,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #cestovanie #Nitra #speváčka #album #Vanda

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...