Pomajbo sa dostal vďaka Ockovi aj do Kanady

Mnohí diváci po zhliadnutí šou Ocko podľa Pomajba nevedia, ktoré pasáže pochádzajú z pera autora hry a ktoré z jeho vlastného života.

04.08.2016 00:00
Roman Pomajbo Foto:
Herec Roman Pomajbo vo one-man šou Ocko.
debata

Slovenský herec Roman Pomajbo trávi leto prevažne na cestách s hrou Ocko. „Momentálne máme síce divadelné prázdniny, no aj tak stále cestujem so svojou one man šou Ocko. Začiatkom leta som bol s Ockom dokonca v Kanade,“ povedal Pomajbo. „Som šťastný, pretože som v živote nebol v Amerike ani v Kanade a teraz som mohol vďaka divadlu navštíviť iný kontinent, to je pre mňa najväčšia radosť. Nebyť však vytrvalosti, tak by sa to nestalo. Beriem to ako takú satisfakciu, že sa to za tých päť rokov, čo predstavenie existuje, podarilo,“ poznamenal herec, ktorého aktuálne s Ockom čakajú dve predstavenia na divadelnej prehliadke Letní scéna Harfa v Prahe. „Budem hrať na Harfe, na to sa tiež teším. Zoberiem so sebou rodinu, oni pôjdu zatiaľ k babičke, ja si odohrám predstavenia a potom budeme spolu. Šou je síce pre dospelých, ale rodinu brávam väčšinou so sebou,“ uviedol Pomajbo.

Mnohí diváci po zhliadnutí šou podľa jeho slov nevedia, ktoré pasáže pochádzajú z pera autora hry a ktoré z jeho vlastného života. „Hru napísal autor s Islandu a vo svete má veľký úspech, no každý, kto sa príde na Ocka pozrieť, vidí, že počas predstavenia používam súkromné fotky a vyjadrenia a celé je to veľmi osobné. Veľmi otvorene a úprimne rozprávam o situáciách, ktoré každý pozná. Ženy môžu nahliadnuť do hláv mužom a pochopiť všetko dosiaľ nepochopené a muži zistia, že v tom rozhodne nie sú sami a ako sa dá všetko s humorom zvládnuť,“ priblížil 47-ročný rodák z Ilavy, ktorý sa pred každým predstavením osobne zoznamuje s prichádzajúcimi divákmi.

„Koľkokrát si hovorím ‚Čo som si to vymyslel?!‘, že chcem každému jednému podať ruku, každého osobne privítať, no už tam začína ten osobný kontakt a ten po predstavení aj pokračuje. Naozaj to nie je o tom, že sa pred a po predstavení zatvorím do šatne. Naopak, po vystúpení sa s tými divákmi ešte rozprávam a každý, kto má záujem, dostane odo mňa certifikát, že absolvoval kurz otcovstva. Každému ho osobne odovzdám a podpíšem a tí ľudia mi pritom rozprávajú svoje vlastné zážitky. Vždy je to veľmi príjemné a úprimné stretnutie,“ podotkol Pomajbo.

Napriek úspechu, ktorý hra má, vraj známy herec prácu nikdy nestaval na prvé miesto. „Rodina je pre mňa napriek pracovným úspechom prvoradá, treba mať spoločné zážitky a stále sa treba na niečo tešiť, inak to nebude fungovať. Preto brávam so sebou na cesty aj manželku a deti. Najbližšie si takto pracovno-súkromne budeme užívať na spomínanej Harfe,“ uzavrel herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Óčko #Roman Pomajbo

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...