Sídlo legendárneho Princa bude možno na predaj. Nájde sa kupec?

Sídlo zosnulého amerického hudobníka Princea Paisley Park bude spolu s ďalšími jeho nehnuteľnosťami možno na predaj.

07.08.2016 08:00
Prince Foto: ,
Spevák Prince na zábere z roku 2007 počas Super Bowl.
debata

Informoval o tom americký denník The New York Daily News s odvolaním sa na súdne dokumenty banky Bremer, ktorá prostredníctvom spoločnosti Bremer Trust získala právo spravovať interpretov majetok a duševné vlastníctvo.

V dokumentoch žiadajú súd o umožnenie umiestnenia všetkých spevákových nehnuteľností na trh, pričom ich predaj by údajne pomohol pokryť predovšetkým jeho dlžoby na daniach. Rezidencia s rozlohou viac než 5 570 štvorcových metrov, kde legendárneho umelca našli mŕtveho, má podľa žiadosti odhadovanú hodnotu sedem miliónov dolárov (v prepočte vyše 6,27 milióna eur). Zvyšné muzikantove nehnuteľnosti v dokumente odhadujú na celkovo viac než 21 miliónov dolárov (viac než 18,82 milióna eur).

Finančnej spoločnosti priznali správu Princeovho majetku v júni do doby, kým sa nevyriešia spory medzi možnými dedičmi. V tom čase ich viedli hudobníkova sestra Tyka Nelson, jeho šesť nevlastných súrodencov a dvaja muži, ktorí tvrdia, že sú spevákovými synmi. Koncom júla však súd v Minnesote odobril iba šesť žiadostí o interpretovo dedičstvo. Tie patria spomínanej Tyke Nelson, Princeovým trom nevlastným súrodencom Johnovi, Norrine a Sharon Nelson a ďalším dvom ženám, ktoré tvrdia, že sú jeho neter a praneter. Všetci šiesti však musia podstúpiť testy DNA, aby sa ich nárok potvrdil.

Bremer Trust mieni s cieľom vyrovnať Princeov dlh obchodovať taktiež s jeho staršou a nedokončenou tvorbou. Odhadovaná hodnota muzikantovho duševného vlastníctva a majetku sa pohybuje medzi 300 miliónmi a 500 miliónmi dolárov (v prepočte takmer 267 miliónov až takmer 450 miliónov eur).

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #luxus #Prince #sídlo

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...