Angelina Jolie bude učiť na univerzite! Už sa teším, odkazuje

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie bude vyučovať na washingtonskej Georgetown University.

07.08.2016 09:40
Angelina Jolie Foto: ,
Angelina Jolie na archívnom zábere.
debata

Informoval o tom americký týždenník Us Weekly, ktorému to potvrdil zdroj z prostredia univerzity. Štyridsaťjedenročná filmárka by tam mala pôsobiť ako hosťujúca profesorka, pričom bude spolu s bývalým britským ministrom zahraničných vecí Williamom Haugeom prednášať v rámci kurzu venovaného ženám, mieru a bezpečnosti. Zúčastňovať by sa mala tiež na workshopoch či výskumoch.

Pôjde o rovnaký projekt, ktorý rodáčka z Los Angeles absolvuje aj na anglickej London School Of Economics. Účasť na partnerskej univerzite spomínanej Georgetown University potvrdila už v máji, pričom vyučovať začne na jeseň.

„Vznik tohto magisterského programu ma veľmi povzbudil. Dúfam, že druhé akademické inštitúcie budú nasledovať tento príklad, pretože je dôležité, aby sme rozšírili diskusiu o tom, ako postúpiť s právami žien a ako ukončiť beztrestnosť za zločiny, ktoré postihujú ženy ako napríklad sexuálne násilie počas vojnových konfliktov," uviedla vo vyhlásení v máji.

„Teším sa na vyučovanie, na to, že sa od študentov niečo naučím, ako aj na to, že s nimi budem zdieľať vlastné skúsenosti z práce s vládami a Organizáciou Spojených národov," dodala Jolie, ktorá je tiež osobitnou vyslankyňou Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

debata chyba
Viac na túto tému: #hosťovanie #Angelina Jolie #univerzita #výučba #profesorka

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...