Opäť medzi ľuďmi! Joni Mitchell sa úspešne zotavuje

Speváčku odfotili v Los Angeles na koncerte amerického hudobníka Chicka Coreu.

23.08.2016 02:00
Joni Mitchell Foto: ,
Speváčka a skladateľka Joni Mitchell na archívnej snímke.
debata

Kanadská hudobníčka, skladateľka a maliarka Joni Mitchell sa po vyše roku objavila na verejnosti. Urobila tak prvý raz odvtedy, ako ju v marci 2015 hospitali­zovali s mozgovou aneuryzmou. Speváčku vtedy našli ležať v bezvedomí v jej dome. Jej priateľka, folková speváčka Judy Collins ešte v októbri 2015 prezradila, že Mitchell sa postupne uzdravuje. „Od blízkeho spoločného priateľa som sa práve dozvedela, že Joni chodí, rozpráva, maľuje, chodí každý deň na rehabilitácie a robí pokroky,“ napísala.

Ako teraz oznámil portál Stereogum, 72-ročnú Mitchell odfotili v sobotu 20. augusta na koncerte Chicka Coreu v losangeleskom Catalina Bar & Grill. Fotografiu speváčky zdieľali aj na jej oficiálnej stránke s textom „Sme nadšení, že vidíme Joni znovu vonku.“

Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, debutovala v roku 1968 albumom Song To A Seagull. V súčasnosti má na konte 19 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Shine sa dostala na trh v roku 2007. Americký magazín Rolling Stone zaradil jej nahrávku Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Speváčka získala celkovo osem cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy. Okrem hudby sa venuje maľovaniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #zotavenie #Joni Mitchell

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...