Zabil ju rozchod s Carreym? Slávny komik čelí žalobe za smrť bývalky

Kanadsko-americký herec Jim Carrey čelí žalobe v súvislosti s úmrtím jeho bývalej priateľky Cathriony White, ktorá vlani v septembri spáchala samovraždu.

20.09.2016 19:57
Jim Carrey Foto: ,
Herec Jim Carrey (v strede) na zábere z pohrebu svojej expriateľky.
debata

Päťdesiatštyri­ročného rodáka z kanadského Newmarketu zažaloval istý Mark Burton, ktorý bol manželom Whiteovej, no v čase jej smrti boli rozídení.

Tridsaťročnú White našli 28. septembra 2015 mŕtvu v jej dome v Los Angeles, pričom podľa záverov pitvy spáchala samovraždu predávkovaním sa liekmi na predpis. Pri jej tele našli okrem liekov aj list na rozlúčku, v ktorom spomínala nedávny rozchod s Carreym. S tým sa zoznámila v roku 2012, po pár mesiacoch sa rozišli, no vlani v máji vzťah obnovili. Dvojica sa opäť rozišla štyri dni pred tým, než White zomrela.

Spomínaný Burton v žalobe tvrdí, že lieky, ktorými sa jeho manželka predávkovala, boli v skutočnosti Carreyho. Ten si ich podľa Burtona nechal predpísať na falošné meno Arthur King a následne ich dal White, hoci vedel, že má sklony k depresii a v minulosti sa už pokúsila spáchať samovraždu. Burton ďalej v žalobe uviedol, že herec sa snažil zatajiť svoj podiel viny na jej úmrtí.

Carrey na túto žalobu zareagoval oficiálnym vyhlásením, v ktorom svoju údajnú vinu poprel. „Je to neskutočná hanba. Bolo by pre mňa jednoduché stretnúť sa s právnikom tohto muža a celú túto situáciu potichu vyriešiť, ale v živote sú chvíle, keď sa musíte postaviť a brániť svoju česť proti zlu tohto sveta. Nebudem tolerovať tento bezcitný pokus o využívanie mňa alebo ženy, ktorú som miloval. Cathrionine problémy vznikli dávno pred tým, než sme sa spoznali a, bohužiaľ, jej tragickému koncu nemohol nikto zabrániť. Naozaj dúfam, že už čoskoro sa ľudia prestanú snažiť z toho profitovať a nechajú ju odpočívať v pokoji,“ uviedol herec, ktorý sa zúčastnil na pohrebe White v jej rodnom Írsku, pričom spolu s ďalšími mužmi niesol rakvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #samovražda #Jim Carrey #priateľka

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...