Ohovárať sa nevypláca! Jared Leto prehral spor s bulvárnym portálom

Americký spevák a herec Jared Leto prehral súdny spor s portálom TMZ a jeho materskou spoločnosťou Warner Bros..

26.09.2016 17:00
Herec Jared Leto po prehliadke značky Gucci v... Foto: ,
Herec Jared Leto po prehliadke značky Gucci v Miláne.
debata

Štyridsaťštyriročný rodák z Louisiany ich zažaloval za údajne neoprávnené zverejnenie videa, v ktorom sa vyjadruje v nahrávacom štúdiu ku skladbám z albumu 1989 (2014) speváčky Taylor Swiftovej.

Spomínaný záznam pochádza z 8. septembra 2015, no portál TMZ ho zverejnil až v decembri. Leto sa v ňom okrem iného tiež hanlivo vyjadruje na adresu 26-ročnej Swiftovej. Interpret sa jej neskôr ospravedlnil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde speváčku označil za úžasnú.

„Ak som ublížil jej alebo jej fanúšikom, prijmite moje najúprimnejšie ospravedlnenie,“ vyjadril sa. Krátko na to podal na TMZ a Warner Bros. žalobu, v ktorej tvrdil, že zverejnením videa porušili autorské práva.

Autorom záznamu je kameraman Naeem Munaf, ktorého si najal samotný Leto. Muž neskôr dostal ponuku od TMZ na predaj videa za dvetisíc dolárov. Zástupcovia TMZ na súde uviedli, že herec nie je majiteľom záznamu a súhlas so zverejnením im dal Munaf. Ten mal s Letom pôvodne iba ústnu dohodu o autorských právach, pričom jej písomnú podobu uzavreli až dodatočne v decembri. Tú však súd neuznal a rozhodol, že Munaf previedol autorské práva na TMZ, a portál preto mohol video zverejniť. Leto sa proti verdiktu odvolal.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #prehra #Taylor Swift #Jared Leto #TMZ

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...