Hviezda Divergencie protestovala proti ropovodu: Skončila v putách!

Americkú herečku Shailene Woodley zatkli v pondelok v Severnej Dakote, kde sa zúčastnila na proteste proti výstavbe ropovodu Dakota Access.

11.10.2016 12:31
debata (1)
Herečku Shailene Woodleyovú zatkli pri proteste... Foto: SITA/AP, Tom Stromme
Shailene Woodley Herečku Shailene Woodleyovú zatkli pri proteste proti výstavbe ropovodu Dakota Access.

Okrem 24-ročnej rodáčky z Kalifornie zatkli za vstup na cudzí pozemok a účasť na proteste ďalších 26 ľudí, hoci na demonštrácii sa ich zúčastnilo približne 200.

Herečka, ktorú diváci poznajú napríklad z filmov Divergencia či Deti moje, streamovala celý protest ako aj samotné zatknutie na svojej facebookovej stránke. „Išla som späť k svojmu autu, keď ma policajti schmatli za kabát a povedali mi, že nemôžem pokračovať ďalej. Majú obrovské zbrane, obušky a sťahovacie pásky a nechcú ma nechať odísť,“ povedala vo videu s tým, že policajti si ju vybrali, pretože je známa. Po zatknutí ju previezli do väznice v neďalekom meste Mandan, odkiaľ ju po niekoľkých hodinách prepustili.

Herečka Shailene Woodley odchádza v putách v... Foto: SITA/AP, Tom Stromme
Shailene Woodley Herečka Shailene Woodley odchádza v putách v sprievode šerifa po zatknutí pri proteste Dakota Access Pipeline.

Spomínaný ropovod Dakota Access bude mať dĺžku 1825 kilometrov a povedie zo Severnej Dakoty cez Južnú Dakotu a Iowu do Illinois. Proti jeho výstavbe protestujú ochrancovia životného prostredia ako aj pôvodní obyvatelia Severnej Dakoty, podľa ktorých ropovod poškodí posvätné miesta na ich území. Pondelkovému protestu predchádzalo súdne odmietnutie ich žiadosti o zablokovanie výstavby.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zatknutie #protest #Shailene Woodley #herečka

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...