Jim Carrey: Samovražda mojej expartnerky bola jej voľbou

Kanadsko-americký herec Jim Carrey zareagoval na žalobu v súvislosti s úmrtím bývalej priateľky Cathriony White, ktorú na neho podala jej matka Brigid Sweetman.

19.10.2016 16:00
Jim Carrey Foto: ,
Herec Jim Carrey.
debata

Tá minulý týždeň obvinila rodáka z kanadského Newmarketu, že svojím správaním doviedol White k samovražde.

Tridsaťročnú Írku našli 28. septembra 2015 mŕtvu v jej dome v Los Angeles, pričom podľa záverov pitvy spáchala samovraždu predávkovaním sa liekmi na predpis. Pri tele našli okrem liekov aj list na rozlúčku, v ktorom spomínala nedávny rozchod s Carreym. S tým sa zoznámila v roku 2012, po pár mesiacoch sa rozišli, no neskôr vzťah obnovili. Dvojica sa opäť rozišla pár dní pred tým, než White zomrela.

Sweetman v žalobe uviedla, že lieky, ktorými sa White predávkovala, boli v skutočnosti Carreyho. Ten si ich údajne nechal predpísať na falošné meno Arthur King a podľa Sweetman ich dal jej dcére, hoci vedel, že má sklony k depresii a v minulosti sa už pokúsila spáchať samovraždu. Obvinila ho tiež, že White nakazil troma pohlavnými chorobami bez toho, aby ju upozornil na svoje diagnózy. Následne sa ju vraj snažil cez svojich právnikov umlčať, pričom sa voči nej správal vulgárne.

Podobnú žalobu podal minulý mesiac na herca aj istý Mark Burton, ktorý bol manželom White, no v čase jej smrti boli rozídení. V nej tiež špecifikoval, že sa White cítila v dôsledku pohlavných ochorení nesebavedomo a myslela si, že si po rozchode s Carreym už nenájde partnera, čo sa vraj tiež podpísalo na jej rozhodnutí spáchať samovraždu. So svojimi pocitmi sa údajne zverila aj samotnému hercovi v liste krátko pred smrťou a v roku 2013 v SMS správach, no Carrey ju vraj prinútil mlčať.

Päťdesiatštyriročný herec, ktorý svoju údajnú vinu poprel už v septembri hneď po tom, ako ho zažaloval Burton, tentoraz zareagoval na žalobu zo strany Sweetman súdnou cestou. V dokumentoch, ktoré sa podarilo získať týždenníku Us Weekly, Carrey tvrdí, že Sweetman nemala so svojou dcérou žiaden vzťah a jej obvinenia sú iba pokusom profitovať zo situácie. Matka White ho vraj vlani požiadala, aby jej kúpil dom, a keď Carrey odmietol, začala sa správať nepríjemne.

Podľa herca sú jej žaloba rovnako ako Burtonove obvinenia založené na kategorických klamstvách, pričom sa obaja snažia získať peniaze. Poprel tiež, že by White pohlavne nakazil alebo že by jej dal svoje lieky na predpis. Lieky si vraj zobrala z hercovho domu bez jeho vedomia a následne dobrovoľne ukončila svoj život. „Carreyho správa o samovražde White úplne zničila. Ľúbil a podporoval ju, pričom nechcel nič viac, než jej pomôcť a žiť s ňou ako jej partner. Samovražda White, hoci je pre Carreyho tragická a devastujúca, bola jej voľbou,“ uviedli právnici v mene herca, ktorý sa zúčastnil na pohrebe White v jej rodnom Írsku a spolu s ďalšími mužmi niesol rakvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #expriateľka #Jim Carrey

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...