Seagal dostal ruské občianstvo. Dekrét podpísal jeho 'kamoš' Putin

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét, ktorým udelil ruské občianstvo americkému hercovi, majstrovi bojových umení a hudobníkovi Stevenovi Seagalovi. Informovala o tom vo štvrtok tlačová služba Kremľa.

03.11.2016 15:12
Steven Seagal a Vladimír Putin Foto: ,
Herec a hudobník Steven Seagal (vľavo) na zábere s ruským prezidentom Vladimírom Putinom.
debata (1)

Seagal počas nedávnej návštevy Južno-Sachalinska, kde bol hosťom Medzinárodného filmového festivalu, pred novinármi vyhlásil, že sa mu v Rusku veľmi páči. Ako uviedol, na Sachaline videl veľký potenciál pre podnikanie a nenamietal by, ak by dostal ruské občianstvo.

Šesťdesiatšty­riročný rodák z Lansingu v Michigane je tak po Francúzovi Gérardovi Depardieum ďalším svetoznámym hercom, ktorému Putin udelil ruské občianstvo.

Depardieu sa vo svojej vlasti ocitol pod paľbou kritiky po tom, ako sa pre dane presťahoval do Belgicka a oznámil, že sa vzdá francúzskeho občianstva. Rodák z Châteauroux získal ruské občianstvo v roku 2013.

Podľa agentúry TASS sa Depardieu netají svojím obdivom k Rusku. Chce dokonca založiť takzvaný klub nových Rusov určený pre cudzincov, ktorí prijali ruské občianstvo. V tejto veci už rokuje o spolupráci aj s americkým boxerom Royom Jonesom Jr., ktorý je tiež držiteľom ruského pasu a veľkým obdivovateľom krajiny.

Ruský pas má od roku 2011 i taliansky dirigent a klavirista Fabio Mastrangelo, ktorý okrem Petrohradu pôsobí aj v Jekaterinburgu a Novosibirsku, odkiaľ pochádza jeho manželka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #občianstvo #Vladimir Putin #Steven Seagal

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...