Naďa Urbánková prišla o prsia, ale nad rakovinou zvíťazila

Česká speváčka a herečka Naďa Urbánková zvíťazila nad zhubnou rakovinou a vôbec neľutuje, že pri boji s ňou prišla o obe prsia.

09.04.2010 09:41
Naďa Urbánková Foto:
Speváčka Naďa Urbánková.
debata

Dôležité je, že môže začať znovu žiť naplno. Dokonca dostala rolu v muzikáli Hello, Dolly! a v júli bude mať na javisku veľkú a dôležitú premiéru.

Liečba znamenala pre speváčku okrem odstránenia prsníkov, tiež osem chemoterapií a dvadsaťosem ožarovaní. Urbánková hovorí, že prsia vo svojom veku nepotrebuje. „Mám sedemdesiat a to už skutočne nepotrebujete vystavovať svoje vnady. Ja som navyše mala poprsie väčšie a pohrávala som sa s myšlienkou zmenšiť ho,“ dodala s úsmevom.

Liečba trvala od júla minulého roku a skončila iba pred niekoľkými dňami. Teraz musí byť speváčka samozrejme naďalej pod stálym lekárskym dohľadom a čakajú ju pravidelné kontroly. Urbánková je ale životná optimistka a čo je hlavné, v krízových situáciách nepanikári.

„V živote ma stretli rôzne pády, vždy som sa musela vyhrabať z blata a postaviť sa rovno na nohy. Dôležité je nič nevzdávať ani v prípade, že sa dozviete, že máte nádorové ochorenie. Medicína ide dopredu míľovými krokmi a kadečo sa dá zvládnuť. Je len dôležité neprepadať panike,“ radí speváčka.

Silu a chuť má teraz nielen do života ale i do práce. Prezradila tiež, že ju oslovili do muzikálu Hello, Dolly!, kde hrá hlavnú rolu Ivana Chýlková. „Tľapli sme si s pánom režisérom Sokolom a 6. júla budeme mať premiéru. Už sa veľmi teším,“ uzavrela Urbánková.

debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...