Neporazia nás! Ženy, imigranti, gayovia bojujte, odkazuje Lawrence

Nedávne víťazstvo Donalda Trumpa v prezidentských voľbách stále nenecháva chladnými mnohé hollywoodske hviezdy. Aj herečka Jennifer Lawrence vyjadrila svoju nevôľu.

23.11.2016 00:00
Herečka Jennifer Lawrence na premiére filmu A... Foto: ,
Herečka Jennifer Lawrence na archívnom zábere.
debata (10)

Držiteľka Oscara a hrdinka filmovej ságy Hry o život napísala krátky stĺpček pre portál Broadly, v ktorom vyzvala k spolupatričnosti, jednote a sile všetkých menšín. Trump sa pred voľbami totiž niekoľkokrát vyjadril na adresu menšín, či už národnostných, alebo sexuálnych v nie práve najpozitívnejšom zmysle.

„Ak ste imigrant, ak ste človek s farebnou pleťou, ak ste gay alebo lesbička, ak ste žena – nebojte sa a buďte hlasní,“ odkázala blondínka. „Máme dovolené byť smutní z toho, že prítomnosť nie je taká, akú sme si predstavovali. Ale nesmieme sa vzdať, nesmieme byť porazení,“ pokračovala hviezda na margo víťazstva niekdajšieho podnikateľa a miliardára.

Mladá herečka patrila medzi zanietených podporovateľov Hilary Clintonovej a viackrát sa v minulosti vyjadrovala aj k nerovnostiam medzi mužmi a ženami. Ona sama sa kedysi stala súčasťou škandálu so zverejnením emailovej komunikácie filmového štúdia, v rámci ktorej vyplynulo, že herečky vo filme Špinavý trik bolo výrazne horšie zaplatené ako ich mužskí kolegovia.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lawrence #BOJ #menšina #odkaz #Donald Trump

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...