Posledný? Celeste Buckingham má nový singel, ohúri najmä klipom

Speváčka Celeste Buckingham zverejnila skladbu My Last Song, ku ktorej ponúkla aj videoklip.

25.11.2016 15:17
Celeste Buckingham Foto:
Speváčka Celeste Buckingham na archívnom zábere.
debata

Na piesni sa podieľal tím štúdia Littlebeat v zložení Martin Šrámek, Andrej Hruška a Ľubor Priehradník. „Lepší hudobný záver roka si ani neviem predstaviť. Na záver starého roka a v úvode nového roka sa totiž všetci zvykneme obzrieť späť, zhodnotiť to, čo bolo a zároveň sa pozeráme vpred a premýšľame nad tým, čo príde. Bilancujeme. My Last Song je presne o tom. Text a hudba tejto skladby je o koncoch, ktoré nám prichádzajú do života a videoklip je naopak o nových začiatkoch. Chcela som vyjadriť to, že všetci sa občas ocitáme v okamihoch, keď máme pocit, že sa na nás všetko valí zo všetkých strán, že žijeme hekticky, že nič nestíhame, že stagnujeme v každodennej rutine. Chcela som spievať o chvíli, keď sa človek konečne zastaví a uvedomí si, že s tým chce skoncovať, že potrebuje dať definitívnu bodku za určitými kapitolami svojho života, za nedoriešenými vzťahmi, oslobodiť sa, uzavrieť ich, rozlúčiť sa. Ukončiť to, čo má byť ukončené,“ prezradila na margo novinky interpretka.

O réžiu klipu sa postaral Roland Wranik. „Nakrúcanie s Rolandom vzniklo tentokrát úplnou náhodou. Práve sme dokončili pesničku a sedeli sme neskoro večer s manažérom a riešili sme, o čom by mal byť klip. Pol hodinu na to mi zatelefonoval Roland, že našiel úžasné miesta a či by som chcela točiť klip vo Francúzku a Švajčiarsku. Jedinou podmienkou bolo, že už na druhý deň sme museli cestovať na prvé miesto. Okamžite som súhlasila a som veľmi rada, že sme sa do toho tak spontánne vrhli,“ uviedla speváčka.

„Keď mi Celeste poslala skladbu, odporučil som jej klip, ktorý bude postavený na unikátnych miestach a krásnych záberoch. Nechcel som pre ňu nakrúcať obyčajný príbehový klip o láske, ale video s veľkou výpravou, pri ktorom si fanúšikovia vychutnajú text a zamyslia sa nad ním. Tentokrát sme objavili miesta ako z inej planéty na vyľudnenom predmestí Paríža, ktoré vyzerá celkom ako z futuristického filmu. Potom sme sa presunuli na opustené divoké pláže na brehu Atlantického oceánu v Normandii a napokon sme vyliezli na vrch Grindelwald vo švajčiarskych Alpách medzi Bernom a Zürichom. Dohromady sme za týždeň karavanom precestovali až štyritisíc kilometrov,“ povedal režisér.

S klipom je spokojná aj samotná interpretka. „Roland svojím námetom presne vystihol emóciu, ktorú som chcela prostredníctvom tohto klipu odovzdať fanúšikom. S jeho nápadom som sa hneď stotožnila a výsledkom je, že My Last Song nie je typickým videoklipom, ale je skôr sériou pôsobivých vizuálnych zážitkov, ktoré úplne vystihujú hudobnú atmosféru pesničky. Videoklip My Last Song je o jednotlivcovi a o jeho ceste. O kapitolách, ktoré prechádza a ktoré uzatvára, aby dal priestor novým začiatkom. Moja obľúbená je záverečná scéna vo švajčiarskych Alpách – práve ona je metaforou nového nádychu a nových životných začiatkov,“ vyhlásila 21-ročná rodáčka z Zürichu, ktorá chce začiatkom roka nakrútiť klip k duetu s Majkom Spiritom.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #Celeste Buckingham #pieseň #klip #posledná

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...