Jack Bauer má 50! Jubilujúci herec Sutherland prežil divoký život

Herec Kiefer Sutherland je synom filmovej legendy Donalda Sutherlanda. Z tieňa svojho slávneho otca ale dokázal úspešne vystúpiť a teraz je hviezdou Hollywoodu. V stredu 21. decembra oslavuje 50. narodeniny.

21.12.2016 09:00
Kiefer Sutherland Foto: ,
Herec Kiefer Sutherland na 51. ročníku Academy of Country Music Awards.
debata

Kiefer Sutherland sa narodil v Londýne, potom jeho rodina žila v Kalifornii a nakoniec sa usadil v Kanade. Svoj filmový debut si odbil malou roličkou po boku svojho otca a vtedy začínajúceho Matthewa Brodericka vo filme Návrat Maxa Dugana (1983). Asi najväčšiu popularitu mu priniesla úloha vo veľkom-westerne Mladé pušky z roku 1988.

Pre jeho umelecký i osobný život bol tiež kľúčový film Smrť miluje presnosť (1987), v ktorom skvele zahral psychopatického vraha. Pri natáčaní sa zblížil s herečkou Camelia Kathovou, ktorú si nakoniec vzal a s ktorou majú dcéru. V roku 2011 debutoval v hre To bývala doba majstrov amerického dramatika Jasona Millera na Broadwayi. V poslednej dobe mu vyniesla najväčšiu popularitu rola Jacka Bauera v akčnom seriáli 24 hodín.

Sutherland, ktorý má svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy, si vyskúšal aj réžiu a je vášnivým gitaristom. Tento milovník klasickej literatúry má doma desiatky gitár. Na otázku, ako žije, pred rokmi odpovedal: „Úplne normálne, s 50 gitarami. Rád jazdím na koni. Raz za týždeň hrám ľadový hokej – som predsa Kanaďan, a rád čítam hry od Shakespeara a Čechova – od týchto géniov sa človek stále môže hocičomu priučiť.“

Kiefer sa vydal úspešne v otcových stopách nielen v hereckej brandži. Aj jeho preslávili večierky, problémy s alkoholom a zákonom a záľubou v ženách. V roku 1991 sa s ním napríklad rozišla tri dni pred oznámeným sobášom herečka Julia Roberts, s ktorou sa zoznámil pri nakrúcaní filmu Hráči so smrťou. Roberts Sutherlanda obvinila zo vzťahu s go-go tanečnicou, čo Sutherland poprel.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #kariéra #jubileum #Kiefer Sutherland

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...