Jana Lieskovská bilancuje: Sú aj iné hodnoty ako kariéra

Slovenská herečka a speváčka Jana Lieskovská nevníma Vianoce materiálne.

26.12.2016 16:00
Jana Lieskovská Foto:
Herečka Jana Lieskovská.
debata

„Mám pocit, že mnohí to majú v tejto dobe úplne opačne uchopené. Majú to byť sviatky pokoja a radosti, malo by to byť o rodine a o tých hodnotách a všade len človek vidí, ako sa všetci naháňajú v stresoch, všade samé reklamy a ľudia sa snažia všetko čo najlacnejšie kúpiť, lebo potom to už nebude možné… Takto mám pocit, že veľa ľudí funguje až do Štedrého večera, keď si všetci upotení sadnú, že 'Dobre, už jedzme, lebo nám to vychladne ' a zrazu tie hodnoty akoby odchádzajú do ústrania,“ poznamenala.

Na Vianociach si mladá herečka podľa vlastných slov najviac užíva trblietajúcu a vyzdobenú krajinu. „Som vďačná aj za to gýčoidné. Zrazu sa tá krajina premení do niečoho čarovného a dáva nám možnosť trošku sa zasnívať a vrátiť sa do detstva, keď sme riešili úplne iné veci. Možno by sme si mali na to spomenúť aj pred Vianocami a uvedomiť si, že sa nestane nič strašné, keď nesplníme nejaké očakávania. Aj čo sa týka darčekov – Vianoce by mali byť viac o tom, že budeme spolu, že sa budeme rozprávať, pozrieme si spolu rozprávky, v tom je pre mňa ten čas Vianoc taký vzácny. Všetko sa zrazu upriami na rodinu a ja si vždy uvedomím, že existuje aj niečo iné ako divadlo. Uvedomím si, kde som a ako ten čas strašne rýchlo uteká,“ povedala 33-ročná rodáčka z Považskej Bystrice.

S koncom roka sympatická herečka zároveň zvykne bilancovať, čo všetko sa jej počas uplynulých mesiacov podarilo. „Blíži sa ďalší rok a nastáva taká rekapitulácia, čo sa mi podarilo a kam by som sa chcela posunúť. Teraz mám také obdobie, že si čoraz viac uvedomujem svoj osobný život. Kariéra je síce krásna, ale je aj strašne prchavá. Celý ten svet, v ktorom fungujem je na jednej strane nádherný, ale čím ďalej, tým viac mám pocit, že sa mi tie hodnoty posúvajú niekam inam. Sú totiž aj iné veci a ja mám pocit, že by som mala myslieť aj na tie – na zdravie a na seba a na ten život, ktorý všetci poznáme a ktorý nám uteká medzi prstami, kým si hlavu zapratávame úplne inými vecami,“ uzavrela Lieskovská.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Vianoce #Jana Lieskovska

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...