Katka Koščová: Na Silvestra zrejme zaspím pred polnocou

Slovenská speváčka sa so starým rokom rozlúči v rodinnom kruhu.

30.12.2016 00:00
Katka Koščová, vianočné turné Foto:
Katka Koščová na pódiu.
debata

Slovenská speváčka Katka Koščová strávila vianočné sviatky v rodinnom kruhu a Silvester plánuje prežiť rovnako. „Pravdepodobne budeme opäť u nás doma aj s ďalšími rodinami mojej sestry a našich najbližších kamarátov. A opäť sa rozdelíme do dvoch domov na našom dvore. Ak to bude mať podobný scenár ako posledné dva roky, tak asi zaspíme tesne pred polnocou,” poznamenala s úsmevom.

Rok 2016 bol podľa Koščovej všeobecne ťažký a zvláštny. „Veľa som prehodnocovala, veľa rozmýšľam nad tým, kam smerujeme ako spoločnosť a dosť ma to trápi. To, čo sa deje dnes, také tie čudné nálady a potreba utiekať sa k istým formám extrémizmu, si porovnávam s tým, čo sa dialo v Európe v prvej polovici 20. storočia a javí sa to voľajako podobne… Čiže toto sú veci, ktoré ma trápia. A trápi ma, že sú ľudia pritlačení k múru, že nevidia iné východisko, ako voľbu extrému. Myslím, že toto je výzva pre všetkých, začať sa zaujímať o veci verejné a pokojne to môže byť na lokálnej úrovni, takto sa dajú robiť najväčšie zmeny. Mali by sme byť ako spoločnosť aktívnejší v pozitívnom zmysle slova, dávať si navzájom dobrý príklad. Bez hnevu, nenávisti, tolerantne, zmysluplne, láskavo,” vyznala sa zo svojich pocitov speváčka.

Predsavzatia do nového roka si rodáčka z Prešova nedáva, má ale niekoľko novoročných želaní a teší sa na to, čo jej rok 2017 prinesie. „Na konci roka sa zastavím a zľahka ho bilancujem. Ale čím som staršia, tak tým menej, pretože čas je veľmi relatívny. Želania si dávam. Želám sebe a všetkým dobré zdravie, lebo bez neho nie je nič. Tiež veľa lásky, šťastia, prosperity a Božieho požehnania. A z hĺbky duše si želám mier,” podelila sa o svoje želanie Koščová a pokračovala: “Teším sa na množstvo vecí, ale nie je to nič konkrétne, sú to skôr predstavy o tom ako si s mojím mužom a synom pôjdeme niekam oddýchnuť. Budeme skôr vnímať pozitívne správy, upokojíme vášne, ktoré v náš občas po večerných správach dokážu vzkypieť a budeme sa spoločne starať o to, aby nám bolo pekne. Taká jednoduchá mentálna a sociálna očista.”

debata chyba
Viac na túto tému: #Katka Koščová #Silvester

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...