Príčina tragickej smrti Petra Muka je už známa

Podľa lekára, ktorý sa podieľal na pitve českého speváka, bola jeho smrť rýchla a bezbolestná.

28.05.2010 15:15
Petr Muk Foto:
Petr Muk zomrel 24. mája.
debata

Podľa pitevnej správy, ktorej kópiu získal český denník Aha!, sa spevák Petr Muk udusil zvratkami, keď sa mu dostali do pľúc. „Je to rýchla a bezbolestná smrť,“ uviedol lekár, ktorý sa na pitve podieľal. Ďalej sa v správe uvádza, že Muk zomrel medzi 4. a 5. hodinou v pondelok ráno a v krvi mu namerali 2,65 promile alkoholu. Hudobník mal v tele tiež určitú koncentráciu látky, ktorá sa pridáva do liekov proti depresii. Stopy po drogách sa v jeho tele nenašli.

Podľa odborníka by už speváka žiadna lekárska pomoc nezachránila. „Za normálnych okolností, keby bol v bdelom stave a sedel alebo stál vo vzpriamenej polohe, tak by sa obsah dostal do dutiny ústnej a odtiaľ von. Poležiačky však nastáva problém a obsah žalúdka sa dostane pri nádychu do priedušnice a následne do pľúc, ktoré poleptá a zároveň zabráni výmene plynu v pľúcach a nastáva udusenie,“ vysvetlil lekár. „Dá sa povedať, že zomrel minútu potom, ako sa zvratky dostali do pľúc. Ani najrýchlejšia lekárska pomoc by mu v jeho stave nepomohla,“ dodal.

Verejná rozlúčka so spevákom sa uskutoční v pražskom Divadle Broadway vo štvrtok 3. júna. „Posledná rozlúčka pre verejnosť sa uskutoční o desiatej hodine a popoludní v úzkom rodinnom kruhu. Ďakujeme všetkým za pochopenie, podporu a prejav sústrasti,“ uviedla vo vyhlásení spevákova manželka Eva. Ľudia si na zosnulého speváka môžu zaspomínať tiež v pražských Havlíčkových sadoch na Vinohradoch. Pietne miesto uprostred parku známeho ako Grébovka po dohode s rodinou vyčlenila Rada mestskej časti Praha 2.

debata chyba

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...