Karel Roden začal vyrábať víno, inšpiroval sa filmom Bobule

Edícia Karel Roden obsahuje šesť druhov vín s prívlastkom, medzi ktorými je napríklad frankovka rosé a rulandské biele z neskorých zberov alebo rulandské modré a veltlínske zelené z výberov z hrozna.

31.05.2010 11:00
Karel Roden
debata

Český herec Karel Roden má plné ruky práce – s F. A. Brabcom robí na rozprávke V peřinách, pripravuje sa na nakrúcanie historického veľkofilmu Lidice a vrhol sa na vinárstvo. Do limitovaného predaja chystá šesť druhov vín s prívlastkom, ktorých cena by sa mala pohybovať okolo tristo až štyristo českých korún (zhruba dvanásť až šestnásť eur). „Víno bude na predaj len vo vybraných reštauráciách a vinotékach. Nejde nám o zárobok. Chcem sa s vínom hrať, pretože je to moja srdcová záležitosť, rovnako ako kone,“ povedal Roden.

Čiastočne za to môže film Bobule (2007). „Môj brat Marián v nich stvárnil jednu z rolí a pred niekoľkými rokmi ma zoznámil s ich producentom Tomášom Vicanom, ktorý je zhodou okolností tiež vinár. Stačilo pár stretnutí v jeho vinárstve vo Višňovom na Znojemsku a bolo nám jasné, že musíme spoločne niečo podniknúť,“ vysvetlil Roden. „Vybrali sme spoločne pár skutočne skvostných vín, medzi ktorými je napríklad frankovka rosé a rulandské biele z neskorých zberov alebo rulandské modré a veltlínske zelené z výberov z hrozna,“ priblížil spoluprácu filmový producent a vinár Tomáš Vican. Eponymné vína edície Karel Roden sa urodili v roku 2009 v rodinnom Adámkovom Vinařství na Znojemsku.

debata chyba

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...