Drake zlomil doterajší rekord. Jeho turné zarobilo vyše 80 miliónov

Severoamerická koncertná šnúra Summer Sixteen kanadského rappera, speváka a herca Drakea sa stala historicky najziskovejším hip-hopovým turné.

10.01.2017 13:11
Raper a spevák Drake. Foto: ,
Raper a spevák Drake.
debata

Informoval o tom portál PollstarPro, podľa ktorého šnúra s 56 absolvovanými koncertmi zarobila celkovo 84,3 milióna dolárov (v prepočte vyše 79,6 milióna eur).

Turné, na ktorom hosťoval americký rapper Future, tak predbehlo šnúru Watch The Throne Kanyeho Westa a Jay Z z roku 2012. Tej sa so 63 vystúpeniami podarilo utŕžiť 75,6 milióna dolárov.

O radostnú správu sa podelil aj samotný Drake, keď v nedeľu zverejnil na Instagrame fotografiu s Futureom z ich spoločného vystúpenia. Okrem novinky prezradil, že v blízkej budúcnosti plánuje vyraziť aj na európske turné, na ktorom by sa mali predstaviť rôzni hudobní hostia.

Turné Summer Sixteen sa v rámci rebríčka najziskovejších šnúr roka 2016 umiestnilo na jedenástej priečke. Prvenstvo obsadilo svetové turné Brucea Springsteena a jeho The E Street Band. Na druhé miesto sa dostala Beyoncé s jej The Formation World Tour, pričom prvú trojku uzavrela skupina Coldplay so svetovým turné k štúdiovke A Head Full of Dreams (2015).

debata chyba
Viac na túto tému: #zisk #turné #rekord #Drake

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...