Milión sem, milión tam: Najdrahšie rozvody hviezd, pri ktorých sa točí hlava!

Rozvody celebrít môžu byť priateľské aj konfliktné, prísne súkromné, ale aj s prepieraním tých najmenších detailov na verejnosti.

18.01.2017 09:30
Guy Ritchie a Madonna Foto:
Speváčka Madonna s manželom Guyom Ritchiem na archívnej snímke. Ich finančné vyrovnanie po rozvode patrí k najvyšším v hollywoodskych rebríčkoch.
debata

Tie, ktoré vybral spravodajský server News.com.au, majú jedno spoločné – boli neskutočne drahé. Koľko teda môže stať rozvod známych a slávnych osôb?

Madonna a Guy Ritchie

V roku 2007, keď ešte bola speváčka Madonna vydatá za režiséra Guya Ritchieho, povedala novinárom: „Skutočnou výzvou pre nás je vyvážiť kariéru, svoju prácu a rodinný život, a zariadiť, aby to všetko fungovalo.“ Pár však tieto prekážky zjavne nedokázal prekonať, v roku 2008 sa manželstvo skončilo po ôsmich rokoch rozvodom. Vyrovnanie v tomto prípade platila manželka manželovi – a Guy Ritchie odišiel s čiastkou vo výške približne 75 miliónov eur.

Mel Gibson a Robyn Moore

Vyrovnanie, ktoré od herca Mela Gibsona pri rozvode dostala manželka Robyn Moore po tridsiatich rokoch manželstva a siedmich deťoch, sa s prehľadom zapísalo na špičku najvyšších v dejinách Hollywoodu. Herec, známy napríklad zo Smrtonosnej zbrane, sa s manželkou – zdravotnou sestrou na stomatológii – rozišiel po neslávne známom šoferovaní vozidla v opitosti v roku 2006. A Moore nakoniec dostala ohromujúcich 425 miliónov dolárov (s terajším kurzom zhruba 400 miliónov eur).

Spevák Paul McCartney na zábere s exmanželkou... Foto: SITA/AP, MARK LENNIHAN
Paul McCartney a Heather Mills Spevák Paul McCartney na zábere s exmanželkou Heather Millsovou v roku 2002.

Sir Paul McCartney A Heather Mills

Člen legendárnej skupiny Beatles Paul McCartney a Heather Mills oznámili rozchod v roku 2008, šesť rokov po svadbe. Bývalá modelka sa pôvodne pokúsila pri rozvodovom vyrovnaní získať 250 miliónov dolárov, ale nakoniec sa musela uspokojiť „len“ s čiastkou 48,5 milióna dolárov (zhruba 45,5 milióna eur).

James Cameron a Linda Hamilton

Manželstvo legendárneho režiséra Jamesa Camerona s hviezdou Terminátora Lindou Hamiltonovou trvalo len 18 mesiacov, ale rozvod vyšiel slávneho manžela na približne 47 miliónov eur. To si veľká väčšina ľudí asi ani nedokáže predstaviť, ale vzhľadom na to, že len Titanik zarobil Cameronovi v prepočte dvojnásobok korún, si to jeho tvorca mohol dovoliť.

Režisér James Cameron a herečka Linda Hamilton... Foto: SHUTTERSTOCK
James Cameron a herečka Linda Hamilton Režisér James Cameron a herečka Linda Hamilton boli manželmi len 18 mesiacov.

Kelsey Grammer A Camille Grammer

Rozvod herca zo seriálu Frasier Kelseyho Grammera s manželkou Camille v roku 2010 patril k tým najhorším, aké kedy Hollywood zažil. Prispela k tomu aj skutočnosť, že Kelsey už mal vtedy údajne aférku so svojou terajšou manželkou Kayte Walshovou, zatiaľ čo bol stále ženatý s Camille. Tej neskôr musel odovzdať polovicu svojho majetku, čo vyšlo v prepočte na zhruba 770 miliónov Sk.

Harrison Ford a Melissa Mathison

Keď sa manželstvo známeho hrdinu zo Star Wars a Melissy Mathisonovej skončilo v roku 2004 po 21 rokoch spolužitia, Melissa odišla so vztýčenou hlavou a plnou „peňaženkou“ – zaistená na zvyšok života. Získala v 85 miliónov dolárov (zhruba 80 miliónov eur). A aby toho nebolo dosť, súd jej pririekol aj podiel z Fordových honorárov pri budúcich filmov – dvoch filmov Star Wars a troch dielov Indianu Jonesa.

Steven Spielberg a Amy Irving

Slávny režisér sa v roku 1989 musel pripraviť na poriadne tučné finančné vyrovnanie, ktoré sa dnes zdá naozaj ohromné. Manželke Amy, ktorú opustil pre súčasnú polovičku – herečku Kate Capshawovovú, musel dať polovicu svojho vtedajšieho majetku – konkrétne v hodnote 100 miliónov dolárov. Vzhľadom na to, ako sa Spielbergovi darí, je však jasné, že dnes by ho podobný rozvod vyšiel ešte oveľa viac.

Basketbalista Michael Jordan na archívnom... Foto: SITA/AP, Mike Fisher
Michael Jordan a Juanita Vanoy Basketbalista Michael Jordan na archívnom zábere s emxanželkou Juanitou, ktorá si po rozvode odniesla bezmála dvesto miliónov dolárov.

Michael Jordan a Juanita Vanoy

Jeden z najdrahších rozvodov histórie sa neodohral v Hollywoode, ale svete vrcholového športu. Basketbalová hviezda Michael Jordan musela v závere roka 2006 čeliť hrozbe rozvodu, o ktorý požiadala Juanita. Pár sa napokon aj rozišiel, pričom Jordan vyplatil exmanželke sumu 168 miliónov dolárov. Na tento prípad sa však dá pozerať aj pozitívne. Vanoy totiž dostala menej ako mala. Pár mal podpísanú manželskú zmluvu, podľa ktorej mala Juanita nárok na polovicu manželovho majetku – suma 168 milionov dolárov však v tom čase tvorila „len“ zhruba tretinu hodnoty majetku slávneho športovca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #financie #Harrison Ford #Madonna #vyrovnanie #Mel Gibson

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....