Priatelia spomínali na Petra Muka, pokrstili jeho album

Úzka skupina priateľov vo štvrtok 17. júna v bratislavskom klube spomínala na zosnulého českého speváka Petra Muka pri príležitosti pokrstenia jeho posledného albumu V Bludišti dnů.

18.06.2010 08:11
Petr Muk Foto:
Spevák Petr Muk zomrel vo veku 45 rokov.
debata

To vyšlo len pár dní pred jeho náhlou smrťou 24. mája. Krstnými otcami boli hudobníkovi spolupracovníci a zároveň kamaráti, manažér Richard Dušák, spevák Peter Nagy, hudobný publicista Juraj Čurný, gitarista Luděk Fiala a moderátor Andrej Kratochvíl.

Pôvodne mal byť krst prekvapením pre samotného speváka. Skupina priateľov sa však po tragickej udalosti nevedela rozhodnúť či album pokrstí alebo nie. „Nakoniec sme sa rozhodli, že ten album si to zaslúži,“ vysvetlil Kratochvíl. Nahrávku do života uviedla pätica čistou vodou. Pred samotným krstom si ešte každý z krstných otcov zaspomínal na zážitky so svojim kamarátom. „Dnešný deň je veľmi zvláštny. Moja manželka, ktorá pred dvoma rokmi zomrela a s ktorou som sa zoznámil aj vďaka Petrovi a skupine Oceán, by dnes oslavovala narodeniny,“ povedal Čurný.

„S Petrom som sa zoznámil vďaka jeho manažérovi Richardovi Dušákovi. Spomínam si naňho ako na človeka, ktorý bol veľmi precízny. Keď sme nahrávali duet Nelietajú u Petra Jandu, stále po sebe niečo opravoval a nebol spokojný,“ spomínal Nagy. „Petr Kučera mi napísal jednu jednoduchú úžasnú vetu, že ‘Kus z nás je s Petrom tam hore a kus z Petra je tu stále s nami‘,“ dodal Dušák.

Na krste zazneli aj pesničky z nového albumu V Bludišti dnů v podaní gitaristu Luďka Fialu, ktorý so spevákom na nahrávke spolupracoval, doprevádzali ho dve bývalé Mukove vokalistky. Na muzikantovu počesť organizujú jeho slovenskí fanúšikovia rôzne spomienkové podujatia po celom Slovensku. „Je úžasné, že sa organizujú rôzne akcie. Zajtra je jedna v Košiciach, na budúcu sobotu v Martine, to sú úžasné veci,“ uzavrel Dušák.

debata chyba

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...