Csáková: Odkedy mám deti, niektoré veci prežívam veľmi intenzívne

Česká speváčka Ilona Csáková oslávi tento rok tridsaťročnicu na hudobnej scéne. Ako darček k jubileu si dopraje novú výberovku.

07.02.2017 08:29
Ilona Csáková Foto:
Speváčka Ilona Csáková na archívnom zábere v jednej zo svojich najslávnejších úloh - Kleopatre.
debata

„Tento rok mi vyjde nové CD, je to taký prierez mojou kariérou, mojím repertoárom. Zaradila som tam piesne známe i menej známe, dokonca tam bude aj jedna pesnička od kapely Laura a její tygři a pripravila som pre poslucháčov aj duet s Karlom Gottom – pieseň Plač, ktorú naspieval už v 80. rokoch. Celý album som zároveň nahrávala s Golden Big Band Prague, takže aranže budú viac-menej bigbandové a swingové,“ priblížila Csáková, ktorú budú môcť slovenskí diváci a diváčky čoskoro vidieť aj v muzikáli Sibyla, kráľovná zo Sáby v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

V predstavení speváčka stvárni Sibylinu pestúnku Latifu. „Latifa nie je hlavná úloha, s čím sa odvíja aj množstvo pesničiek, ktoré v muzikáli spievam. Sólovú mám len jednu, no je naozaj krásna. Nie je to žiadna prvoplánová hitovka, ale nádherná vystavaná, emotívne hlboká pieseň,“ priblížila Csáková.

Sympatická interpretka verí, že skladba osloví i slovenské publikum – pre ňu samotnú má totiž veľkú silu. „Ja som síce skôr temperamentný typ a mám rada nadupané, rýchle pesničky, ale dokážem sa zamilovať aj do takých, ktoré sa tiahnu a táto ma naozaj chytila za srdce. Je to totiž také materské vyznanie pestúnky Latify Sibyle a tým, že tú pieseň prežívam ako matka, je pre mňa veľmi intenzívna. Odkedy mám deti, všetko, čo mi ich emocionálne pripomenie, ma úplne rozloží,“ zasmiala sa Csáková, ktorá verí, že bude mať i v ďalších rokoch aspoň taký úspech ako doteraz.

„Som veľmi rada, že majú ľudia stále záujem o moje koncerty, pesničky a vystúpenia a chcem spievať aj naďalej. Moja profesia ma napĺňa a baví a celkom pekne sa kĺbi aj s rodinným životom. To ma veľmi teší,“ poznamenala speváčka.

debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...