Súboj dvoch hviezd o meno má víťazku! Kylie vyhrala nad Kylie

Poriadne ošemetná situácia môže nastať, ak patríte medzi slávne osobnosti a máte rovnaké meno ako vaša celebritná kolegyňa. Nehovoriac o tom, ak to meno chcete využívať ako obchodnú značku, píše portál Justjared.com.

08.02.2017 08:30
Speváčka Kylie Minogue predviedla svoj... Foto: ,
Speváčka Kylie Minogue vyhrala súboj o meno s Kylie Jennerovou.
debata

To sa stalo aj devätnásťročnej Kylie Jennerovej, najmladšej členke televízneho klanu Karadshianovcov, ktorá si v roku 2014 chcela nechať zaregistrovať meno Kylie ako obchodnú značku. Dôvodom bolo, samozrejme, aby sa vyhla zneužívaniu tohto mena a dokázala ho čo najlepšie speňažiť.

Kylie Jenner na zábere z Instagramu. Foto: Instagram
Kylie Jenner na zábere z Instagramu. Kylie Jenner na zábere z Instagramu.

O dva roky neskôr sa však proti tomu ohradila speváčka Kylie Minogue, ktorej právnici podali podnet na ochranu jej vlastného mena a nevyhovenie požiadavke Jennerovej. Podľa právnikov by totož mohlo nastať, že fanúšikovia budú zmätení a poškodí to meno obchodnej značky Kylie.

Súd dal za pravdu austrálskej rodáčke, keďže práve ona vlastní práva na meno a obchodnú značky Kylie už viac ako dve desaťročia. Tieto práva sa pritom netýkajú len hudobnej brandže, ale Minogue ich má odkúpené aj v prípade kozmetického priemyslu či niekoľkých ďalších odvetví. Ako súd uviedol, už od roku 1996 vlastní 48-ročná speváčka doménu Kylie.com.

Úrad pre patenty a obchodné značky zamietol teda žiadosť mladej Jennerovej. Tá sa však plánuje proti rozhodnutiu odvolať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #patent #Kylie Minogue #žiadosť #značka #Kylie Jenner

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...