Postrach menom Harrison Ford? Herec znovu nezvládol pilotovanie

Americký herec Harrison Ford takmer spôsobil leteckú nehodu, keď pristál na nesprávnej dráhe. K incidentu došlo v pondelok na kalifornskom letisku Johna Waynea v Orange County.

15.02.2017 13:06
Harrison Ford Foto: ,
Herec Harrison Ford mal už jednu leteckú nehodu v minulosti.
debata

Sedemdesiatšty­riročný herec dostal povolenie na pristátie s jednomotorovým lietadlom Husky na pristávacej dráhe, no namiesto toho pristál na rolovacej dráhe, pričom preletel ponad Boeing 737 so 110 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube. Porušil tým bezpečnostné pravidlá amerického Federálneho leteckého úradu (Federal Aviation Administration – FAA).

Podľa FAA dostal herec správne inštrukcie, ktoré potvrdil aj vo vysielačke. Napokon si však dráhu pomýlil a spýtal sa tiež, či malo byť spomínané dopravné lietadlo, ktoré sa chystalo na odlet, pod ním. Boeing neskôr odletel do Dallasu s niekoľkominútovým meškaním. Letecký úrad už začal vyšetrovanie, ktoré sa môže skončiť napríklad varovným listom ale aj odobratím licencie.

Herec má za sebou už niekoľko leteckých nehôd. V roku 1999 vo Ventura County počas núdzového pristávania poškodil helikoptéru. O rok neskôr zišiel z dráhy počas núdzového pristávania v Nebraske. V roku 2015 núdzovo pristál v dôsledku poruchy motora s historickým lietadlom Ryan PT-22 Recruit na golfovom ihrisku v Los Angeles. Rodák z Chicaga vtedy utrpel viacero zranení.

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #nehoda #Harrison Ford

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...