Angelina sa vracia! Neľútostná, krutá, ale stále krásna...

Angelina Jolie sa už čoskoro objaví znovu v slovenských kinách. Ako agentka CIA bude bojovať o prežitie aj dokázanie vlastnej pravdy.

15.07.2010 10:34
Angelina Jolie Foto:
Herečka Angelina Jolie v trilleri Salt. Vystrieda mnoho prevlekov a parochní.
debata

Triller Salt dostal názov podľa priezviska hlavnej hrdinky, ktorú stvárňuje jedna z najkrajších žien Hollywoodu. O réžiu sa postaral Philip Noyce a hlavným protivníkom Jolieovej je herec Liev Schreiber.

Na počiatku zrodu tohto projektu bola vraj zmienka slávnej herečky jednej zo šéfok štúdia Sony Pictures, že by si chcela raz zahrať Jamesa Bonda. „Bol to len dobrý vtip, ale ona potom objavila tento projekt,“ prezradila Jolie v distribučných materiáloch. V pripravovanom scenári sa hrdina zmenil na hrdinku a tvorcovia boli o krôčik bližšie k realizácii.

„Je to triller, akčný aj špionážny film, ale aj dramatický milostný príbeh, v ktorom sú úžasné akčné scény,“ charakterizoval film producent Lorenzo de Bonaventura. Podľa neho bola hlavná predstaviteľka neuveriteľná profesionálka a všetky kaskadérske dramatické akcie vrátane tých bojových zvládla na jednotku.

„Vždy som rada behala, skákala a robila fyzicky náročné veci,“ komentovala herečka, ktorá zvládla aj scény na strechách kamiónov. „Všetkým tým držiakom a popruhom bezmocne dôverujem,“ podotkla Jolieová. Osvojila si aj brutálny bojový štýl, ktorý vznikol v Izraeli a používajú ho FBI aj americké špeciálne jednotky.

Nakrúcalo sa predovšetkým vo Washingtone, ale aj na mnohých miestach v New Yorku. Scény, ktoré sa odohrávajú v Rusku, vznikli v ortodoxnej katedrále Panny Márie v East Village v New Yorku, ale štáb sa vydal aj na breh rieky Volgy.

Jolie hrá pracovníčku CIA, ktorá zložila svojej vlasti prísahu povinnosti a cti. Loajalitu musí preukázať vo chvíli, keď ju ruský zbehlík obviní z toho, že je ruskou špiónkou, ktorá má odštartovať takzvaný Deň X – deň, pri ktorom začnú aktivitu všetci ruskí špióni v Amerike a začnú vojnu proti Spojeným štátom americkým. Utečie a svoje schopnosti využíva k tomu, aby sa vyhla zadržaniu. Jej snahy o preukázanie neviny ale ďalej spochybňujú jej motívy. Slávna Angelina bude vraj pri tom všetkom krutá a neľutostná, ale zároveň krásna.

debata chyba

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....