O pár hodín to vypukne! Oscarové prípravy v Los Angeles vrcholia

Už o niekoľko hodín sa filmoví fanúšikovia na celom svete dozvedia, kto tento rok dostane prestížne ocenenie americkej filmovej akadémie Oscar.

26.02.2017 11:00
Oscar, prípravy Foto: ,
V Los Angeles vrcholia prípravy na udeľovanie filmových cien Oscar.
debata

Najväčším favoritom je so 14 nomináciami romantický muzikál La La Land režiséra Damiena Chazellea. Možno očakávať, že 89. ročníku udeľovania cien nebude chýbať ani politický rozmer.

Muzikál La La Land môže teoreticky získať 13 zlatých sošiek, lebo v jednej z kategórií získal hneď dve nominácie. Ak by sa to podarilo, stal by sa najúspešnejším filmom ​​čo do počtu získaných Oscarov. Doterajší rekord držia s jedenástimi cenami filmy Ben Hur, Titanic a Pán prsteňov: Návrat kráľa.
V Los Angeles vrcholia prípravy na udeľovanie...
V Los Angeles vrcholia prípravy na udeľovanie...
+3V Los Angeles vrcholia prípravy na udeľovanie...

V kategórii najlepší film by ale akademici mohli podľa niektorých pozorovateľov dať vzhľadom k aktuálnej napätej politickej situácii prednosť snímke Moonlight, ktorý hovorí o dospievaní homosexuálneho černošského chlapca v Spojených štátoch.

V kategórii herec v hlavnej úlohe sa očakáva súboj medzi Caseym Affleckom (Miesto pri mori) a Ryanom Goslingom (La La Land). V prípadne podobného ocenenia určeného herečkám je favoritiek viac. Okrem hollywoodskych hviezd Emmy Stoneovej (La La Land), Natalie Portmanovej (Jackie) či Meryl Streepovej (Božská Florence) má podľa mnohých veľkú šancu na víťazstvo aj francúzska herečka Isabelle Huppert (Elle).

V Los Angeles vrcholia prípravy na udeľovanie... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Oscar, prípravy V Los Angeles vrcholia prípravy na udeľovanie filmových cien Oscar.

O kontroverzie sa tento rok na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, ktoré sa niesli v znamení kritiky rasovej nevyváženosti nominácií, zrejme postarajú vtipy aj ostrá kritika adresovaná novému americkému prezidentovi Trumpovi. Iránsky režisér Asghar Farhad, ktorého film Klient je nominovaný ako najlepší neanglicky hovorený film, už oznámil, že bude kvôli Trumpovi ceremoniál bojkotovať.

Oscarový večer, ktorý bude uvádzať komik Jimmy Kimmel, sa začne v pondelok v 2:30 SEČ. Ceny budú tradične odovzdávať americké aj zahraničné hviezdy, napríklad Leonardo di Caprio, Javier Bardem či Halle Berry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jimmy Kimmel #La La Land #Oscar 2017 #Moonlight

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...