Hrôzy života Jane Fonda! Prežila znásilnenie aj zneužívanie v detstve

Americká herečka Jane Fonda prezradila, že ju v minulosti znásilnili a v detstve sa stala obeťou sexuálneho zneužitia.

03.03.2017 16:00
Jane Fonda Foto: ,
Herečka Jane Fonda na archívnom zábere.
debata

Sedemdesiatdeväťroč­ná rodáčka z New Yorku to povedala počas rozhovoru s kolegyňou Brie Larson pre magazín The Edit. „Aby som vám ukázala, akú veľkú daň si patriarchálna spoločnosť vyberá na ženách – znásilnili ma, v detstve ma sexuálne zneužili a prišla som o prácu, pretože som sa nechcela vyspať so svojím šéfom. A vždy som si myslela, že je to moja vina, že som nespravila alebo nepovedala to, čo som mala,“ uviedla Fonda v rozhovore.

„Poznám dievčatá, ktoré znásilnili, a ony si ani neuvedomujú, že šlo o znásilnenie. Hovoria si ‚Muselo to byť tým, že som nesprávnym spôsobom povedala nie‘. Jednou z úžasných vecí, ktoré dokázalo ženské hnutie, je, že sme si uvedomili, že za znásilnenia a sexuálne zneužívanie nemôžeme my ženy. Nám ublížili a to nie je správne,“ uviedla herečka, ktorá už v roku 2014 prezradila, že aj jej matku Frances Ford Seymour ako osemročnú sexuálne zneužili. V deň svojich 42. narodenín potom spáchala samovraždu. Jane Fonda mala v tom čase iba dvanásť rokov.

Fonda sa v rozhovore vyjadrila aj k boju herečiek proti platovej nerovnosti v zábavnom priemysle. „Pred 40 rokmi sa tým nikto nezaoberal. Na vrchole mojej kariéry v 70. a 80. rokoch som nikdy nedostávala vysoké honoráre. Nikdy som si nemyslela, že si ich zaslúžim. Brala som to tak, že tak to jednoducho je. Muži zarábali viac. Som veľmi rada, že v súčasnosti to ľudí spravodlivo hnevá,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #rozhovor #znásilnenie #Jane Fonda #Brie Larson

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...