Odhalila tajomstvo: Chrissy Teigen trpela popôrodnou depresiou

Americká modelka Chrissy Teigen trpela po narodení svojej dcéry Luny, ktorú má s manželom, spevákom Johnom Legendom, popôrodnou depresiou.

07.03.2017 17:56
Chrissy Teigen Foto: ,
Modelka Chrissy Teigen.
debata

Prezradila to v eseji, ktorú napísala pre magazín Glamour. „Mala som všetko, čo som potrebovala ku šťastiu a aj tak som sa po väčšinu roka cítila nešťastná. Každý v mojom okolí, okrem mňa – do decembra, vedel, že mám popôrodnú depresiu,“ uviedla 31-ročná rodáčka z mesta Delta v Utahu, ktorá dievčatko porodila v apríli. 

Teigen v eseji vysvetlila, že bola po pôrode nespokojná, vystresovaná a smutná. Po tom, ako sa vrátila do práce z materskej dovolenky bolel ju chrbát, ramená či zápästia, stratila chuť do jedla a s ľuďmi komunikovala málo alebo podráždene. O svojej diagnóze, popôrodnej depresii a úzkosti, sa dozvedela až v decembri počas prehliadky u lekára.

„Spomínam si na to aká som bola unavená, ale šťastná, že sa konečne môžem vydať na cestu za zlepšením. Začala som brať antidepresívum, ktoré mi pomohlo, a začala som sa o túto správu deliť s priateľmi a rodinou. Cítila som, že si každý zaslúži vysvetlenie,“ napísala modelka.

„Teraz o tom hovorím, pretože chcem, aby ľudia vedeli, že sa to môže stať každému a nechcem, aby sa preto cítili trápne alebo osamelo. Tiež nechcem predstierať, že viem všetko o popôrodnej depresii, pretože pre každého môže byť iná. Ale jednu vec viem, pomohlo mi, keď som bola otvorená,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #depresia #Chrissy Teigen #John Legend #popôrodná depresia

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...