Hollywood je rasistický, tvrdí Dev Patel

Hollywood je rasistický, tvrdí britský herec Dev Patel. Podľa neho, herci pôvodom z Ázie dostávajú ponuky len na úlohy teroristov, taxikárov alebo čudákov.

10.08.2010 11:45
Freida Pinto a Dev Patel Foto:
Herec Dev Patel s priateľkou Freidou Pinto.
debata

Po úspechu oscarového filmu Milionár z chatrče (2008) všetci očakávali, že Patelova kariéra prudko odštartuje. Dvadsaťročný herec je však frustrovaný z nedostatku primeraných úloh a v súčasnosti je bez práce.

„Keďže Milionár z chatrče bol veľký hit, všetci na mňa tlačili, čo budem robiť ďalej. V ďalšom filme som chcel stvárniť rolu, ktorá by bola odlišná, ale ponúkali mi len stereotypné postavy napríklad indického šibnutého parťáka,“ vysvetlil pre britský denník Daily Telegraph.

Filmový „priemysel sa snáď zmení a kastingoví režiséri budú menej zameraní na farbu,“ doplnil Dev Patel, ktorý si naposledy zahral vo fantasy Posledný vládca vetra (2010). Jeho priateľka Freida Pinto má na úlohy väčšie šťastie – medzi jej aktuálnymi projektmi je napríklad novinka Woodyho Allena You Will Meet a Tall Dark Stranger či prequel sci-fi snímky Planéta opíc (1968).

debata chyba

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...