Jedna letecká nehoda za druhou! Ale ide predsa o Harrisona Forda

Amerického herca Harrisona Forda nepotrestajú za kolíziu, ktorú spôsobil vo februári na kalifornskom letisku Johna Waynea v Orange County.

04.04.2017 14:00
Harrison Ford Foto: ,
Herec Harrison Ford.
debata

Sedemdesiatšty­riročný Ford vtedy dostal povolenie na pristátie s jednomotorovým lietadlom Husky na pristávacej dráhe, no namiesto toho pristál na rolovacej dráhe, pričom preletel ponad Boeing 737 so 110 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube. Porušil tým bezpečnostné predpisy amerického Federálneho leteckého úradu (Federal Aviation Administration – FAA), ktorého zástupcovia v pondelok potvrdili, že hercovi nedajú pokutu ani mu neodoberú licenciu. Forda už pritom videli v piatok v Santa Monice pilotovať jedno z jeho lietadiel.

Podľa FAA dostal herec správne inštrukcie, ktoré potvrdil aj vo vysielačke. Napokon si však dráhu pomýlil a spýtal sa tiež, či malo byť spomínané dopravné lietadlo, ktoré sa chystalo na odlet, pod ním. Rodák z Chicaga v I­llinois vo vysielačke priznal svoju chybu. „Ja som ten hlupák, ktorý pristál na rolovacej dráhe. Zmietlo ma lietadlo, ktoré sa pohybovalo, keď som sa približoval k dráhe a tiež som mal silné turbulencie,“ povedal. 

Herec má za sebou už niekoľko leteckých nehôd. V roku 1999 vo Ventura County počas núdzového pristávania poškodil helikoptéru. O rok neskôr zišiel z dráhy počas núdzového pristávania v Nebraske. V roku 2015 núdzovo pristál v dôsledku poruchy motora s historickým lietadlom Ryan PT-22 Recruit na golfovom ihrisku v Los Angeles, pričom utrpel viacero zranení. 

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #nehoda #Harrison Ford

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...