Namiesto černošky Bílá! Bude z nej slávna Sestra v akcii

Česká spevácka diva Lucie Bílá sa na jeseň predstaví v hlavnej úlohe muzikálu Sestra v akcii.

07.04.2017 13:00
Lucie Bílá Foto: ,
Speváčka Lucie Bílá na archívnom zábere.
debata

„Muzikál budeme uvádzať v pražskom divadle Karlín a stvárnim tam hlavnú úlohu. Producenti a vedenie divadla dlho čakali na práva, aby mohli Sestru v akcii uviesť, a keď ich konečne dostali, zrazu zistili, že u nás vlastne nepôsobí žiadna černošská speváčka… Tak obsadili mňa. Sestra v akcii nahradí muzikál Adams Family. Za tým mi bude smutno, mala som ho vždy rada, no aspoň sú obe predstavenia komediálne. To je dôležité,“ povedala Bílá v rozhovore.

Úloha mníšky v Sestre v akcii je jej podľa vlastných slov veľmi blízka. „Ona totiž uteká do toho kostola, do prostredia viery, tak isto, ako tam utekám ja. Sama mám medzi kňazmi a farármi veľa priateľov, cítim sa s nimi dobre, vždy sa máme o čom porozprávať. Ja potrebujem tú prítomnosť Boha nielen všeobecne, ale aj medzi priateľmi,“ poznamenala speváčka, ktorá má napriek dlhoročným skúsenostiam pred každou premiérou veľký rešpekt.

„Uvedenie nového predstavenia je vždy výzva. Premiéru totiž nikdy nehráte s takou ľahkosťou a nadhľadom, ako ďalšie predstavenia a pritom musí byť tiež vynikajúca… Takú Carmen stvárňujem napríklad už toľko rokov, že keď ma prebudíte aj o polnoci, máte to aj s pohybom. Uvidíme teda, ako dopadne Sestra v akcii,“ zasmiala sa atraktívna tmavovláska, ktorá v stredu vyrazila na turné k svojmu aktuálnemu albumu Hana.

Novú štúdiovku sa speváčka rozhodla podporiť nielen koncertnou šnúrou, ale aj originálnymi videoklipmi. „Ten album je tak srdcový, že chcem k jednotlivým pesničkám postupne vydať klipy. K piesni Hana už videoklip mám, je to klip z mojej rodiny, môjho súkromia, z dediny, kde som sa narodila a je tam naozaj kus môjho detstva a srdca, tak som rozmýšľala, na ktorú pesničku by som vypustila ďalší… Vyzerá to, že všetci sú nadšení zo skladby V loužích. Nenašla som zatiaľ režiséra, ale to príde a potom to bude rýchlo,“ uzavrela Bílá.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Lucie Bílá #Sestra v akcii

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...