Urobil, čo princovia nezvyknú! Harry priznal psychické problémy

Britský princ Harry porušil tradíciu kráľovskej rodiny nehovoriť na verejnosti o duševných zdravotných problémoch.

18.04.2017 08:00
Britský princ Harry počas návštevy Barbadosu. Foto: ,
Britský princ Harry na archívnom zábere.
debata (5)

V rozhovore zverejnenom v nedeľu denníkom The Daily Telegraph priznal, že mal po smrti svojej matky princeznej Diany vážne emocionálne problémy.

Harry, ktorý má 32 rokov, uviedol, že po tom, čo jeho matka v roku 1997 zahynula pri dopravnej nehode, sa viackrát duševne takmer zrútil. Opísal pritom bolestné obdobie, kedy si odmietal pripustiť pocit veľkej straty, ktorú utrpel. Úľava prišla až potom, čo vyhľadal odbornú pomoc. Princ vykreslil, že na dlho „uzavrel všetky svoje emócie“. „Bol som v mnohých prípadoch blízko úplnému zrúteniu,“ priznal.

„Mojím spôsobom, ako sa s tým vyrovnať, bolo strkanie hlavy do piesku. Odmietal som na matku len pomyslieť, pretože ako by mi to pomohlo,“ opísal svoje roky teínedžera a neskôr dvadsiatnika. Išlo o obdobie, kedy prešiel úspešnou kariérou v armáde, ale kedy tiež médiá palcovými titulkami informovali o jeho nerozvážnych činoch.

Diana zahynula pred dvadsiatimi rokmi v posledný augustový deň, krátko pred Harryho trinástymi narodeninami. Jeho starší brat William, ktorý je druhým následníkom trónu po otcovi princovi Charlesovi, mal vtedy 15 rokov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #princ Harry #matka #psychické problémy #priznanie

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...