Odhalili utajené skutočnosti smrti Princa. Toto spravil jeho lekár!

Lekár Michael Todd Schulenberg, ktorý ošetroval zosnulého speváka Princea v posledných dňoch pred jeho smrťou, mu predpísal lieky, obsahujúce oxykodón, na meno jeho priateľa a spoločníka Kirka Johnsona.

18.04.2017 17:45
Prince Foto: ,
Spevák a hudobník Prince na zábere z roku 1997.
debata

Ako vyplynulo z prísažného vyhlásenia, ktoré v nedeľu s ďalšími vyšetrovacími spismi odpečatil okresný súd v Carver County, urobil tak z dôvodu ochrany interpretovho súkromia. 

Podľa súdnych dokumentov Schulenberg, ktorého interpret navštívil 7. a 20. apríla, predpísal spomínané lieky šesť dní pred jeho smrťou. Stalo sa tak po tom, ako muzikantovo lietadlo muselo núdzovo pristáť na letisku v meste Moline v Illinois, pretože sa cítil zle. Podľa úradov speváka našli v lietadle v bezvedomí a následne mu podali liek proti predávkovaniu opiátmi. Speváka neskôr v spomínanom meste hospitalizovali. Spisy zároveň naznačujú, že Prince mal problém so závislosťou od opiátov dostupných na predpis.

Ako tiež z dokumentov vyplýva, vyšetrovatelia počas domovej prehliadky objavili viacero tabliet v rôznych nádobách, z ktorých niektoré boli s menom spomínaného Kirka Johnsona a niektoré boli zase označené ako mix paracetamolu a hydrokodónu, pričom minimálne jedna z nich sa preukázala pozitívna na fetanyl. To naznačuje, že dané lieky mohli byť falošné a získané nelegálne.

Niektoré z nádob boli údajne v kufri s menom Peter Bravestrong, ktoré podľa polície spevák používal ako pseudonym počas cestovania. V kufri sa okrem iného nachádzal aj rukopis texu piesne U Got the Look, ktorý vraj spevák napísal. 

Prince zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov, pričom podľa výsledkov pitvy bolo príčinou práve neúmyselné predávkovanie sa fentanylom. V odpečatených spisoch sa tiež uvádza, že úrady prehľadali spevákovo sídlo Paisley Park v minesotskom Chanhassene, telefónne záznamy jeho spolupracovníkov ako aj jeho emailové účty, aby určili, odkiaľ spomínanú látku, ktorá je 50-krát silnejšia ako heroín, získal. Vyšetrovatelia sa sústredili aj na telefónne záznamy spomínaného Johnsona, aby zistili s kým komunikoval mesiac pred Princeovou smrťou. Sprístupnené správy z vyšetrovania však neuvádzajú výsledky preskúmania spomínaných emailov.  

Ako pre agentúru Associated Press uviedol nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu, Schulenberg a Johnson vypovedali len bezprostredne po interpretovom úmrtí. Vyšetrovanie v prípade úmrtia legendárneho interpreta stále pokračuje, ale zástupcovia príslušných úradov o ňom doteraz nezverejnili veľa informácií. Ako uviedol spomínaný zdroj, vyšetrovatelia ohľadom prípadu cestovali do Illinois aj Kalifornie a vypočúvali jeho priateľov, rodinu a potenciálnych svedkov, vrátane posádky zo spomínaného lietadla a personálu nemocnice, kde ho hospitalizovali.

debata chyba
Viac na túto tému: #lieky #úmrtie #Prince #falošné recepty

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...