Celeste Buckingham je Alica z ríše divokých... Spojila sa s rapermi

Speváčka Celeste Buckingham, rapper Kali a producentPeter Pann zverejnili spoločnú skladbu Alica z ríše divokých.

07.05.2017 13:59
Celeste Buckingham Foto:
Speváčka Celeste Buckingham na archívnom zábere.
debata

„V skladbe spievame a rapujeme o okamihu, keď si človek uvedomí, ako ho život postupne privedie do reality, preč z detského rozprávkového sveta, hoci sa snaží v ňom ostať. Je to o precitnutí do reality a o všetkom, čo so sebou táto zmena prináša, ale aj o snahe zachovať si časť toho detského sveta v sebe,“ prezradila speváčka.

„Nie náhodou začínam tento rok práve spoluprácou s Kalim a Petrom Pannom. Rok 2017, ktorý bude pre mňa rokom duetov, zakončím na jeseň vydaním vlastného nového albumu. Tento album bude spomedzi mojich doterajších CD výnimočný, pretože skladby na ňom budú mixom piesní od rôznych producentov. Kali chystá na budúci rok album svojich najväčších hitov prerobených s kapelou a oslovil ma, aby som mu na album niečo naspievala. Takže rok sa nám začne i skončí spoluprácou s Kalim. Koncom tohto roka vydá svoj autorský producentský album aj Peter Pann,“ prezradila Buckingham, ktorá chystá spoločné skladby so zahraničnými interpretmi, pričom nasledovať bude pieseň s Čechom Adamom Mišíkom.

Za nápadom nahrať novinku stojí práve Peter Pann, ktorý zaradí skladbu na spomínaný pripravovaný album. „Keď sa mi Peter ozval, mal už hotový hudobný podklad. Dohodli sme sa, že si k tomu dáme len rýchle stretnutie a uvidíme, či spolupráca vyjde alebo nie. Napokon som hneď na prvom stretnutí skúsila naspievať do Petrovej hudby text, ktorý som mala už dlho odložený v zásuvke a výsledok sa nám obom hneď zapáčil. Keďže Peter je dvorným producentom Kaliho, poslal mu demo a Kali nám do pár dní napísal a narapoval svoje party. Mám z toho veľkú radosť. O to viac, že singel vznikol tak spontánne a neplánovane,“ objasnila speváčka.

„Fanúšikovia mi písali a pýtali sa ma, kedy naspievam niečo v slovenčine. Preto som mala slovenský singel už dlhšie v pláne. Rozprávkový a metaforický námet o Alici som napísala už dávnejšie. Patrí k mojim prvým slovenským pokusom. Text mi kontrolovali kolegovia a kamaráti Martin Maxo Šrámek i speváčka Katarzia. Pevne verím, že sa bude fanúšikom páčiť,“ dodala.

Fanúšikovia a fanúšičky si k novinke môžu pozrieť aj videoklip, ktorý režíroval Michal Nemtuda. „Na spoluprácu ma tentokrát oslovil Peter Pann. Keď som prišiel do štúdia a pustili mi pesničku, bol som milo prekvapený, že Celeste spieva po slovensky. Takže pri tom som, samozrejme, chcel byť. Song ma chytil hneď a okamžite sme našli spoločnú tému i lokáciu. Pozvali sme si detských hercov, čo vizuál veľmi pekne dotvorilo. Časť videoklipu sme naanimovali v ateliéri – chceli sme sa trochu priblížiť Alici a ukázať druhú stránku pesničky a animácie k tomu podľa mňa pekne zafungovali. Ďakujem všetkým za super spoluprácu,“ povedal režisér.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #Celeste Buckingham #singel #skladba #kali

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...