Peter Lipa: Človek musí pracovať, nič nepríde samo

Slovenský džezmen Peter Lipa je presvedčený, že pracovití hudobníci dosiahnu, po čom túžia.

27.05.2017 00:00
peter lipa Foto:
Peter Lipa na pódiu.
debata

„Hudba je médium, ktoré vie človeka naplniť, ale človek musí pracovať, jednoducho to nepríde samo. Musím byť aktívny, musím šíriť také vlny, ako keď hodíte kameň do vody. Potom je šanca, že zase niekto iný hodí kameň a prídu nejaké vlny naspäť ku mne. Takto to u mňa prebieha, ten život,“ povedal spevák.

S profesiou hudobníka podľa neho zároveň veľmi úzko súvisí i cestovanie. „Hudobníci by mali radi cestovať, to je predpoklad pre to, aby mohol byť človek muzikant. Muzikanti cestujú. Herci majú svoje divadlá a my máme svoje autá, vlaky a lietadlá a chodíme za svojimi divákmi tam, kde nás sú ochotní prijať a rozprávať sa s nami,“ poznamenal 73-ročný umelec, ktorý za svoj život podľa vlastných slov navštívil už nespočetne veľa krajín a miest. Najviac mu však prirástol k srdcu rodný Prešov.

„Prešov mám najradšej a stále sa tam rád vraciam, aj keď tam už nemám žiadnu rodinu. Mám k tomu mestu citový vzťah. Inak mám rád aj všetky ostatné mestá, keď sa dá, tak sa vždy nimi aj prejdem, no zvyčajne na to nie je čas, pretože ideme rovno do sály, kde hráme, tam je skúška, potom koncert a po koncerte sa zbalíme a ideme domov… Ale niekedy, keď sme na šnúre a prespávame, si tie mestá na druhý deň rád pozriem. Najradšej mám však mestá práve cez divákov. To znamená, že mne sa v meste aj tak najviac páči v ten večer, keď mám koncert a keď na mňa prídu ľudia. Keď si kúpia lístok, sadnú si a sú presvedčení, že to bude príjemný večer, sú zvedaví na moju hudbu, eventuálne poznajú moje pesničky… To sú moji ľudia, a keď mám v niektorom meste svojich ľudí, tak to mesto je tým pádom pre mňa veľmi dobré,“ uzavrel Lipa.

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #Peter Lipa

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...