Vydražili lietadlo Elvisa Presleyho, interiér navrhol sám. Pozrite sa

Súkromné lietadlo zosnulého amerického speváka Elvisa Presleyho vydražili za 430-tisíc dolárov (v prepočte približne 384-tisíc eur). Meno nového majiteľa či majiteľky nie je známe. Dražba sa konala v sobotu v Agoura Hills v Kalifornii.

28.05.2017 18:00
Elvis Birthday Foto:
Elvis Presley na archívnej snímke.
debata

Dopravný prostriedok značky Lockheed Jetstar z roku 1962 v červenej farbe, ktorý sa svojho času objavil aj v relácii televízie National Geographic Channel, sa dostal do aukcie potom, ako stál 30 rokov na malom letisku v meste Roswell v Novom Mexiku. Lietadlo má interiér, ktorý si legendárny spevák sám navrhol, pričom sa v ňom nachádzajú červené kreslá a plyšový koberec v rovnakej farbe. Zároveň však nemá motory a kokpit musí prejsť renováciou.

Lietadlo  Elvisa Presleyho - Lockheed Jetstar z... Foto: SITA/AP
Elvis Presley Lietadlo Elvisa Presleyho - Lockheed Jetstar z roku 1962 .

Podľa webstránky Liveauctioneer­s.com, ktorá sa na aukcii podieľala, spomínaný Lockheed Jetstar vlastnil Kráľ rock'n'rollu aj jeho otec Vernon Presley. Scott Stark z Roswell International Air Center pre agentúru AP nedávno uviedol, že doteraz bolo lietadlo v súkromnom vlastníctve a veľmi zriedkavo bolo prístupné na prehliadky. „Je to päť alebo šesť rokov, čo tu boli nejaké prehliadky,“ vysvetlil. Predchádzajú majiteľ, ktorý si neželal byť menovaný, ho však dovolil ukazovať počas rôznych leteckých podujatí a nedávno sa rozhodol ho predať. Podľa odborníkov má menované Elvisovo lietadlo hodnotu zhruba dva až 3,5 milióna dolárov (v prepočte približne 1,8 až 3,1 miliónov eur).

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Elvis Presley

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....