Ariana Grande sa stane čestnou občiankou Manchestru

Americká speváčka a herečka Ariana Grande zrejme bude čestnou občiankou mesta Manchester.

14.06.2017 15:00
Ariana Grande Foto:
Speváčka Ariana Grande navštívila v nemocnici Lily Harrison, jednu z návštevníčok jej koncertu v Manchesteri, kde teroristický útočník zabil 20 osôb a ďalšie desiatky zranil.
debata

Stať by sa tak malo po schválení návrhu mestskej rady. Podľa neho by mohli udeliť čestné občianstvo osobnostiam žijúcim mimo grófstvo Veľký Manchester, ktoré zaznamenali mimoriadny prínos pre mesto. Dvadsaťtriročnej interpretke ho plánujú udeliť za organizovanie benefičného koncertu One Love Manchester na pomoc obetiam bombového teroristického útoku z 22. mája, pri ktorom zomrelo 22 ľudí.

Richard Leese, vedúci predstaviteľ mestskej rady, pre BBC uviedol, že mnohí ľudia Grande už považujú za „čestnú Manchesterčanku“ a spomínaný návrh prišiel v správnom čase. „Zdá sa, že je vhodný čas na to, aby sme aktualizovali spôsob, akým uznávame tých, ktorí pozoruhodne prispievajú k životu a úspechu nášho mesta. Všetci máme dôvod byť neuveriteľne pyšní na Manchester a na húževnatý a súcitný spôsob, akým sa mesto a ľudia s ním spriaznení, vyrovnali s hroznými udalosťami z 22. mája. S láskou a odvahou namiesto nenávisti a strachu,“ povedal.

Podľa Leesea je Grande príkladom takejto reakcie. Koncert, ktorý sa z jej iniciatívy uskutočnil 4. júna, navštívilo 50-tisíc ľudí a počas neho zozbierali na podporu obetí útoku zhruba tri milióny libier (v prepočte približne 3,4 milióna eur). Mestská rada tiež plánuje usporiadať podujatie, počas ktorého chce vyzdvihnúť mnohé „veľké nesebecké činy a ukážky komunitného ducha, ktoré sa po útoku objavili“.

debata chyba
Viac na túto tému: #občianstvo #manchester #čestné občianstvo #Ariana Grande

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...