Proti malým platom bojujem už roky, vyhlásila hviezda Luthera

Platové podmienky v Hollywoode sú už niekoľko rokov diskutovaná téma. Herečka Ruth Wilson sa vyjadrila pre The Evening Standard, že proti nerovným platom bojuje už roky.

16.06.2017 08:30
Ruth Wilson Foto: ,
Britská herečka Ruth Wilson na archívnom zábere.
debata

„Je to na agentoch, producentoch. Ale aj ja musím byť silná a odmietať prácu, pokiaľ nedostanem rovnaké peniaze ako muž s rovnakými skúsenosťami,“ vyhlásila v rozhovore.

Potvrdila však tiež, že občas stojí pred dilemou, či sa práce vzdať, keď jej odmietne producent zaplatiť toľko, koľko jej mužskému partnerovi. „Je to ťažký boj, pretože odmerať vašu hodnotu v tomto priemysle je náročné,“ pokračovala britská rodáčka.

Podotkla tiež, že herečky čelia tomu, aby boli v priemysle produktom. „Samozrejme, je tu na to tlak, chcú, aby sme predávali to, čo máme na sebe. Akonáhle sa ocitnete na červenom koberci, je z vás komodita. Môžete si vybrať obliecť si džínsy a tričko, ale neurobí to nik,“ myslí si Wilson.

„Módne magazíny by vaše fotografie potom nezverejnili, takže je tu skrátka tlak na budovanie vlastnej značky. Mužom stačí, keď si dajú oblek,“ doplnila niekdajšia hviezda seriálu Luther.

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #podmienky #Ruth Wilson #nerovnosť

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...