Súd s Billom Cosbym sa skončil bez verdiktu, porota sa nezhodla

Súdny proces s americkým hercom Billom Cosbym v prípade údajného sexuálneho napadnutia Andrey Constandovej z roku 2004 sa v sobotu skončil bez verdiktu.

18.06.2017 00:00
Bill Cosby Foto: ,
Bill Cosby odchádza z budovy súdu Montgomery County Courthouse po tom, čo porota nebola schopná dôjsť k jednotnému názoru a súdny proces sa skončil bez verdiktu.
debata

Sudca vyhlásil proces za zmätočný po tom, čo sa porotcovia ani po šiestich dňoch rozhodovania nedokázali jednotne vyjadriť, či sa 79-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) dopustil trestného činu. Prokurátori hneď po rozhodnutí sudcu vyhlásili, že požiadajú o obnovený proces.

Kanaďanka Andrea Constand podala na Cosbyho žalobu ešte v roku 2005, pričom v nej tvrdila, že jej herec v januári 2004 u seba doma hodil do pitia sedatíva a následne ju sexuálne zneužil. Komik následne pod prísahou vypovedal, že si v minulosti zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z podmienok výpovede však malo byť, že prokuratúra nebude Cosbyho v tejto kauze stíhať.

Informácie o výpovedi však v júli 2015 prenikli na verejnosť, čo viedlo k tomu, že prokuratúra znovu otvorila prípad a následne Cosbyho obžalovala. Vlani začiatkom januára Cosby požiadal o zrušenie obžaloby s tým, že ňou prokuratúra porušila podmienky spomínanej výpovede. Súd však jeho žiadosť zamietol.

Cosby následne zažaloval Constandovú za porušenie mimosúdnej dohody, žalobu však neskôr stiahol. Začiatkom októbra komik opäť požiadal o zrušenie žaloby tvrdiac, že mu bolo odopreté právo na spravodlivý proces. Aj to však súd zamietol. Herca neskôr zo sexuálneho napadnutia obvinilo viac než 60 žien, obžalobe však čelil iba v súvislosti s Constandovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #trestný čin #Bill Cosby #verdikt #Andrea Constand

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...